M. Šeitelmano vertinimu, šis jaunuolis intensyviai ruošiamas tam, kad jį būtų galima skubiai paskirti naujuoju Čečėnijos vadovu.

Susitikimas įvyko, nes rusams reikėjo parodyti „gyvą“ R. Kadyrovą

Rankomis į stalą įsikibęs, tarsi skausmus sėdint kėdėje kenčiantis V. Putinas, o prieš jį – pastebimai išburkęs ir pastambėjęs, ne itin rišliai bei nervingai iš paruoštų lapų itin dideliu šriftu atspausdintą tekstą skaitantis R. Kadyrovas.

Šie Rusijos propagandistų išplatinti kadrai apie neseniai vykusį ištikimybę Kremliui viešai deklaruojančio Čečėnijos prezidento R. Kadyrovo susitikimą su V. Putinu netrukus sulaukė plataus aptarimo.

„V. Putinas taip stipriai įsikibo į stalą, jog akivaizdu – žmogui sunku sėdėti. Pikti liežuviai plaka, kad jis turi problemų su stuburu bei hemorojų, ši [negalavimų – red.] kombinacija tikrai nepadeda sėdėti“, – tinklalaidėje „Feigin Live“ svarstė buvęs Ukrainos prezidento administracijos patarėjas Oleksijus Arestovyčius.

Ramzanas Kadyrovas

Šį susitikimą, o, tiksliau, reportažo apie jį transliavimą televizijos kanalais O. Arestovyčius vadina vidaus auditorijai, patiems rusams skirta žinute. Jos tikslas – parodyti, kaip federacijos lyderis V. Putinas aptaria darbinius klausimus su regiono vadovu. Tai tarsi atsakas į pastaruoju metu Rusijoje pasklidusius gandus apie itin prastą R. Kadyrovo sveikatos būklę.

Sveikatos būklė nėra kritinė, bet pokyčiai – akivaizdūs

Tačiau šis sutikimas turi ir kitą reikšmę, teigia Kijeve gyvenantis Izraelio pilietis, politikos technologas Michailas Šeitelmanas.

Jis atkreipia dėmesį į prieš tai vykusį V. Putino susitikimą su R. Kadyrovo sūnumi, 17 metų tesulaukusiu Achmatu.

„Panašu, kad po šio susitikimo Rusijos elitas suprato, kad Achmatas skubiai ruošiamas tapti įpėdiniu, nes su R. Kadyrovu kažkas negerai. Todėl V. Putino susitikimas su R. Kadyrovu turėjo įrodyti, kad jis pajėgus atvykti į Kremlių, kalbėti ne gulėdamas, bet sėdėdamas.


Tą jis ir padarė – sėdėjo ir kalbėjosi su V. Putinu. Akivaizdu, kad jis atrodo labai prastai, tikėtina, jog kažkuo serga. Tačiau sveikatos būklė tikrai ne tokia prasta, kad būtų pagrindo kalbėti, jog jau netrukus jį turėtų pakeisti kažkas kitas“, – Ukrainos naujienų kanalui „24 kanal“ kalbėjo M. Šeitelmanas.

Analitikas nebandė spėlioti apie R. Kadyrovo sveikatos problemas, bet siūlė pažvelgti į akivaizdžius jo išvaizdos pokyčius. 2022 metų lapkritį V. Putino kabinete kartu su Rusijos prezidentu asmenukę pasidaręs R. Kadyrovas kardinaliai skiriasi nuo to, kaip jis atrodo dabar.

„Žvelgiant į jo veidą, tai visai kitas žmogus“, – konstatavo M. Šeitelmanas.

Kremlius Čečėnijai ruošia naują lyderį – despoto sūnų

Būtent su akivaizdžiai pastebimais R. Kadyrovo išvaizdos pokyčiais, neabejotinais sveikatos sutrikimais politikos technologas sieja neseniai vykusį susitikimą su nepilnamečiu jo sūnumi.

Ramzanas Kadyrovas

Kiti analitikai taip pat pastebi, kad Rusijos lyderio sprendimas priimti 17-metį vaikiną ir jį pasveikinti su vestuvėmis yra tik formalus pretekstas, o priežastys – kur kas gilesnės bei svarbesnės.

„Tikriausiai norima šį nepilnametį sūnų įtraukti į Čečėnijos vadžios organus, kad jis labai greitai didintų savo politinį svorį.

Dirbtinai didinant jo įtaką ir politinę galią pasiruošti tam atvejui, jeigu su pačiu R. Kadyrovu kas nors nutiktų. Kad būtų galimybė labai greitai jį paskirti respublikos vadovu. Manau, kas čia ir yra visa esmė“, – reziumavo M. Šeitelmanas.

Ramzanas Kadyrovas ir Olga Skabejeva
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)