„Man labai norėtųsi, kad VRK pirmininkė pati pasidarytų išvadas iš to chaoso, kuris yra. Bet, išties, su kai kuriais opozicijos atstovais šnekėjome, ir matyt dar šnekėsime po antrojo turo.

Tikrai matau prasmę vis dėlto pasikviesti VRK pirmininkę į plenarinių posėdžių salę ir užduoti klausimus, kad ji turėtų galimybę pasiaiškinti dėl to, kaip chaotiškai vyksta rinkimai dabar, kada kandidatai yra šalinami, paskui teismo grąžinama atgal, kada VRK staiga pradeda nesuprasti, kaip yra apibrėžiamas valstybės tarnautojas ir panašūs dalykai“, – prieš rytinį Seimo posėdį žurnalistams sakė A. Širinskienė.

„Jie iš tikrųjų nekelia pasitikėjimo rinkimų sistema, jie kelia chaosą. Ir labai norėtųsi, kad per kitus trejus rinkimus, kurie artėja, šito dalyko nebūtų“, – pabrėžė Seimo narė.

Pasak parlamentarės, apie tokį susitikimą su VRK pirmininke bus kalbama po antrojo rinkimų turo.

„Aš manau reiktų išgirsti pačios pirmininkės paaiškinimus ir tikrai dar kartą galiu pakartoti, matau prasmę, kad ji ateitų atsakyti į klausimus Seime. Tai, matyt, su kolegomis po antro turo apie tai ir šnekėsimės“, – teigė A. Širinskienė.

ELTA primena, kad Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ praėjusią savaitę kreipėsi į teismą dėl Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) sprendimo po pirmojo rinkimų turo pašalinti „valstiečių“ kandidatą Kęstutį Tubį iš rinkimų į Anykščių mero postą. Sauliaus Skvernelio vadovaujama partija, kurios kandidatė į merus Anykščių rajone liko ketvirta, prašo pripažinti pirmojo savivaldos rinkimų turo rezultatus negaliojančiais ir šioje savivaldybėje paskelbti naujus rinkimus.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) antradienį imsis nagrinėti buvusio Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) kandidato į Anykščių rajono merus K. Tubio skundo dėl jo pašalinimo iš tiesioginių merų rinkimų.

Savo ruožtu pirmadienį VRK priėmė sprendimą leisti į antrąjį turą patekusiai kandidatei į Visagino mero postą Daliai Štraupaitei toliau dalyvauti rinkimuose. Pirmadienio posėdyje komisija paskelbė naikinanti kovo 9 d. priimtą sprendimą panaikinti kandidatės D. Štraupaitės registravimą rinkimuose.

Pasak VRK, taip nuspręsta atsižvelgiant į kovo 13 d. paskelbtą Lietuvos apeliacinio teismo nutartį, pagal kurią yra siūloma panaikinti ankstesnį teismo sprendimą, kuriuo buvusiai Visagino merei D. Štraupaitei buvo uždrausta būti renkamai į merus

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją