Jis teigė, jog po šaltos kovo pradžios, pirmadienį Lietuvą pasiekė ciklonas, o dėl jo šiltojo fronto ir sulaukėme kritulių.

„Gana įvairių, vyraus lietus pagrinde ir plūstelės šiltesnis oras. (…) Dabar orai bus geresni, įsivyraus krituliai lietus, todėl pūgų nebesulauksime. Tačiau vis dar išlieka kovo mėnuo, net ir balandį visko pasitaiko. Tad mišrių kritulių gali būti, kaip ir suprastėjusio matomumo dėl šlapesnio sniego.

Tačiau tokių pūgų nelaukiame, ypač artimiausiu metu. Įsivyraus lietus. Tik naktimis dar išlieka neigiamos temperatūros tikimybė, todėl plikledžio kurį laiką nereikės pamiršti keliuose“, – kalbėjo sinoptikas P. Starkus.

Sinoptikas teigė, jog antradienį pietiniuose rajonuose laukiamas toks šilumos pliūpsnis, kad šils iki 11-12 laipsnių, galbūt net ir 13 laipsnių.

„Tai labai pasijaus. Bet tik gana trumpam toks didelis šilumos pliūpsnis atneš mums didesnes nei 10 laipsnių temperatūras, nes jau trečiadienio naktį praslinks šaltasis frontas ir kritulių sulauksime jau daug kur, net ir mišresnių, ne vien lietus vyraus.

Ir šiek tiek vėsesnius orus kelioms dienoms atneš. Dienomis jau neturėtų šilti aukščiau 3-8 laipsnių šilumos, bet lyginant su kovo pradžia, atrodys gan šilta. Tik kad naktys bus kiek vėsesnės.

Bet savaitės pabaiga vėl nusimato šiltesnė ir turėtų plūstelėti šiltesnė oro masė. Tada ir vėl artėsime prie 10 laipsnių šilumos“, – LNK žinioms sakė sinoptikas P. Starkus.

LNK pašnekovas sinoptikas P. Starkus teigė, jog dabartiniai duomenys rodo, kad savaitgalis bus gana šiltas.

„Vietomis gal iki 10-11 laipsnių sušils. Kritulių neturėtų daug būti, įsitvirtins aukštesnio slėgio laukas, tad ir saulės pamatysime, nebus drėgna. Bet sekmadienį su savimi skėtį turėti reikėtų“, – kalbėjo jis.

Visą LNK pokalbį su sinoptiku P. Starkumi žiūrėkite čia: