Luhansko kryptis

Kremina. Agresoriui pavyko nežymiai pastumti kontaktinę liniją Jampolivkos link ir taip išplėsti savo placdarmą prie Dibrovos.

Tačiau rusų flangai ir toliau yra pažeidžiami, ukrainiečiai bando tuo pasinaudoti vykdydami lokalias atakas Červonopopivkos link. Tikėtina, suprasdami šį ukrainiečių sumanymą, ir rusai suaktyvino savo veiksmus Nevskės link.

Padėtis Svatovėje, Lisičianske – be pakitimų.

Donecko kryptis

Bachmutas, Berhivka – Rozdolivka. Chromovės – Bohdanivkos ruože rusai ir toliau karštligiškai spaudžia, labai intensyviai dirba jų artilerija.

Ukrainiečiai stengiasi nelikti skolingi. Agresoriui pasistūmėti link minėtų gyvenviečių nepavyksta, tačiau rusai nežymiai plečia savo flangus ir taip verčia ukrainiečius ištempti savo gynybines linijas, kas mažina gynėjų pajėgų ir ugnies tankį.

Orihovo Vasilivkoje – Zeleznianskėje – Vasiukivkoje (link Slaviansko) agresoriui pavyko pastūmėti kelyje Bachmutas – Slavianskas.

Tikėtina, pajutę, kad ukrainiečiai pagrindines pajėgas sukoncentravo ties Chromove – Bohdanivka, rusai bando maksimaliai pasistūmėti link Slaviansko ir taip griauti ukrainiečių planus kuriant naują gynybos liniją.

Tuo pačiu, tikėtina, siekiama trikdyti ukrainiečių grupuotės tiekimą ir pajėgų rotacijas tarp kanalo ir kelio Bachmutas– Slavianskas.

Tai padarius ukrainiečiams liktų tiekimą, rotacijas Chromovės – Bohdanivkos ruože ir/ar atsitraukimą iš Bachmuto užtikrinti per kanalą ir keliais likusiais keliais iš Časiv Jaro.

Reikia turėti omenyje, kad visa ši teritorija yra apšaudoma agresoriaus artilerijos ugnimi. Atlydžio metu nedidelis kanalas ir upeliai greičiausiai patvino, žemė virto koše.

Beje, artimiausiu metu Bachmuto apylinkėse numatomas lietus, tad vandens bus dar daugiau. Gali būti, kad todėl agresorius sekmadienį ir pirmadienį atakavo Minkivką tam, kad suspėtų užimti geresnes pozicijas iki blogesnių oro sąlygų, kuriomis vystyti puolimą bus dar sunkiau.

Vasiukivkoje – Rozdolivkoje – Veselėje (link Siversko) ukrainiečiai tvirtai laikosi.

Mieste tęsiasi sunkūs mūšiai. Šiaurėje ir šiaurės rytuose pozicijos eina iš rankų į rankas. Agresoriaus soc. tinkluose skelbiama, kad prasidėjo mūšis dėl spalvotųjų metalų apdirbimo gamyklos, tačiau tokios informacijos patvirtinti ekspertai negali. Taip pat rusai intensyviai spaudžia ir gyvenvietės pietuose.

Į pietus nuo Časiv Jaro – Ivanivskės kelio rusai koncentruoja pajėgas prie Ivanivskės. Nustamdami kontaktinę liniją į šiaurę, rusai tikėjosi apsaugoti savo karinius taikinius šioje gyvenvietėje, tačiau čia įsitvirtinti agresoriui nepavyksta. Sunkios kautynės tęsiasi.

Avdijivka – Marijinka. Nedideliais žingsneliais agresorius plečia savo kontroliuojamą teritoriją šiauriniame Avdijivkos flange.

Mūšiai Krasnohorivkoje – Veselėje – Kamjankoje labai intensyvūs. Taip pat rusai spaudžia ir pietvakariniame ir vakariniame flanguose, tačiau čia gynėjai labai sėkmingai apsigynė. Agresorius patyrė didelius nuostolius ir atsitraukė.

Marijinka. Tęsiasi sunkūs mūšiai, ukrainiečiai išlaikė pozicijas.

Vuhledaras. Susidūrimai kontaktinėje linijoje vangesni, daugiau darbo abiejų pusių artileristams. Tarsi iliustracija, kad agresoiaus puolimas čia baigėsi nesėkme, ukrainiečiai šiandien HIMARS raketomis apšaudė Volnovachą (ją atstumdami kontaktinę liniją į šiaurę tikėjosi apsaugoti rusai).

Zaporižios kryptyje aktyviau ėmė dirbti agresoriaus artilerija. Tuo pačiu rusai pabandė pajudėti priekin prie Orihivo, bet po mūšių judančiųjų daug neliko. Tuo pačiu vėl girdėti sprogimai Mariupolyje, virš miesto dirba agresoriaus oro gynyba.

Pietų kryptyje vyksta tradicinės artilerijos dienos. Tuo pačiu vėl problemos su Kerčės tiltu. Dalis judėjimo sustabdyta, agresoriaus pajėgos vykdo autotransporto priemonių patikrą.

„Kažko bijo“, – daro išvadą ekspertai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)