„Antanas Terleckas, man atrodo, be reikalo baiminosi to, kad jį kas nors išmes iš istorijos. Laisvi žmonės niekada nepamiršta tų, kurie jiems tą laisvę iškovojo“, – istorinėje Seimo salėje sakė istorikas A. Terleckas.

Kalbėdamas A. Terleckas svarstė, kaip šiandiena į susirinkusius būtų kreipęsis senelis, tačiau anot jo, šiai dienai, kreipiniai neturi tiek galios.

„Jeigu čia stovėtų tikrasis Antanas Terleckas, o ne apsišaukėlis tuo pačiu vardu ir pavarde, į susirinkusiuosius turbūt kreiptųsi: „Mieli tautiečiai!“ Arba: „Lietuviai!“ Bet man atrodo, kad šiandien tokie kreipiniai praradę galią, jėgą ir net iš dalies prasmę, kurią turėjo okupacijos metais. Tada toks kreipinys buvo ir tam tikras politinis pareiškimas“, – sakė jis.

A.Terleckas tikino, kad šiai dienai daug svarbesnė yra politinė bendrystė.

„Šiandien nesinori akcentuoti tik tautinės ar kalbinės bendrystės, nes politinė bendrystė yra svarbesnė. Tai ypač akivaizdu karo Ukrainoje fone – su Rusijos agresiją bandančiais atlaikyti ukrainiečiais jaučiu kur kas didesnę ir svarbesnę bendrystę, nei su tautiečiais, kurie pamuštą Rusijos tanką katedros aikštėje apibarstė gvazdikais“, – kalbėjo Laisvės kovotojo anūkas.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)