Šiuo metu Seimo sprendimu nepaprastoji padėtis galioja iki kovo 16 d. imtinai. Siūloma šį terminą nukelti – iki gegužės 2 d. imtinai.

Kaip ir iki šiol, nepaprastosios padėties režimas galiotų tik dalyje valstybės teritorijos – pasienio ruože prie valstybės sienos su Baltarusija ir Kaliningrado sritimi, taip pat pasienio kontrolės punktuose, esančiuose ne pasienio ruožo teritorijoje.

Seimui pritarus įstatymo projektui, nepaprastosios padėties metu ir toliau būtų sustiprintu režimu saugoma valstybės siena ir vykdomi patikrinimai pasienyje. Būtų pratęstas ir griežtesnis vizų išdavimo režimas Rusijos ir Baltarusijos piliečiams.

Nepaprastosios padėties metu taip pat galima laisviau pasitelkti valstybės rezervą, siekiant užtikrinti atitinkamų institucijų finansavimą bei pašalinti galimas grėsmes valstybės nacionalinio saugumo interesams.

ELTA primena, kad praėjusių metų vasario 24 d., kai Rusija pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą, Lietuvos Seimas susirinko į neeilinę sesiją ir nutarė įvesti nepaprastąją padėtį visoje šalyje. Vėliau kelis kartus buvo pratęstas šio teisinio režimo taikymas, tačiau tik šalies pasienio ruožuose.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją