Į Seimo TS-LKDS frakcijos darbą įsijungsiantis politikas prisiekė „būti ištikimas Lietuvos Respublikai; gerbti ir vykdyti jos Konstituciją ir įstatymus, saugoti jos žemių vientisumą; visomis išgalėmis stiprinti Lietuvos nepriklausomybę, sąžiningai tarnauti Tėvynei, demokratijai, Lietuvos žmonių gerovei“.

Seimo nario priesaiką priėmė Konstitucinio Teismo teisėjas Gintaras Goda. Baigęs skaityti priesaiką, V. Semeška pasirašė vardinį priesaikos lapą.

Po iškilmingos priesaikos ceremonijos V. Semešką gėlėmis, rankų paspaudimais sveikino kolegos.

Darbą Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijoje pradedantis Vilius Semeška deleguojamas į Teisės ir teisėtvarkos komitetą, taip pat planuojamas jo paskyrimas į Antikorupcijos komisiją.

„Man svarbiausia sąžiningai ir garbingai dirbti stiprinant mūsų valstybę, tarnauti rinkėjams taip, kaip jie iš manęs to tikisi, neprarandant jų pasitikėjimo. Džiaugiuosi, kad TS-LKD frakcija mane deleguoja į ypač svarbų Teisės ir teisėtvarkos komitetą, teigiamai vertindama mano patirtį ir kompetenciją. Esu pasiruošęs sunkiam darbui ir dideliam krūviui. Šiuo metu Lietuvai kaip niekad reikia susitelkimo, greitos reakcijos į geopolitinius įvykius, užtikrinant šalies stabilumą, saugumą bei augančios ekonomikos vystymąsi“, – sako prisiekęs Seimo narys V. Semeška.

Pasak TS-LKD frakcijos seniūnės R. Morkūnaitės-Mikulėnienės, frakcija pasipildo labai aktyviu, politinės patirties sukaupusiu Seimo nariu. „V. Semešką pažįstame kaip itin aktyvų mūsų bendruomenės narį, kurio veikla ilgą laiką buvo nukreipta stiprinant skaidrumo principus politikoje, politinę karjerą pradėjusį Druskininkų savivaldybės taryboje. Todėl jo žinios ir patyrimas, įgytas dirbant savivaldoje, darbas viceministro pareigose Krašto apsaugos ministerijoje, tikrai labai pravers bendrame frakcijos politiniame veikime tiek savivaldos, tiek ir nacionaliniu lygiu“, – sako R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Ekonomikos ir bankininkystės išsilavinimą turintis V. Semeška pastaruosius penkerius metus ėjo Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) nario pareigas, dirbo frakcijos referentu Seime bei Krašto apsaugos viceministru. Jis turi patirties ir privačiame sektoriuje – yra vadovavęs kelioms tarptautinėms bendrovėms, buvo valdybos nariu ir pirmininku.

Seimo narys V. Semeška yra apsigynęs magistro laipsnį Vilniaus universitete, baigęs bankininkystės studijas Vilniaus aukštesniojoje ekonomikos mokykloje. Jis taip pat yra Lietuvos Šaulių sąjungos narys Antano Juozapavičiaus šaulių 1-ojoje rinktinėje.

V. Semeška Seime pakeitė mandato netekusį Kristijoną Bartoševičių, kuris 2020 m. į Seimą buvo išrinktas pagal TS-LKD sąrašą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)