Ši ataka nusinešė 3 žmonių gyvybes išvaduotame Chersono mieste.

Ten raketa pataikė į viešojo transporto stotelę, kur autobuso laukė mergina ir vyriškis.

„Mano namuose viskas taip sudrebėjo, kad iš karto supratau, kad tai kažkur šalia. O iki stotelės gal 50 žingsnių. Taip gaila, tokia graži mergaitė, žuvo“, – pasakojo Chersono gyventoja.

Dar viena moteris žuvo nuo skeveldrų, kurios pataikė į gretimą parduotuvę.

Rusų raketų pataikė ir į Kyjivą, kaip įprasta, Ukrainos valdžia nekomentuoja tokių pataikymų ir neleidžia jų filmuoti. Bet buvo pasakyta, kad nukentėjo infrastruktūros objektas – greičiausiai susijęs su elektros gamyba ir tiekimu.

Kyjivo gyventojai pirmieji puolė padėti nukentėjusiems nuo antskrydžio.

„Mes jau nebemiegojome, buvome namuose ir kažkur apie 6.45 kaip trenkė. Išėjome į kiemą, buvo sužeistų žmonių, padėjome jiems. Naudojome automobilių pirmosios pagalbos vaistinėles.

Tada užsidegė mašinos, bandėme jas gesinti automobiliniais gesintuvais ir aš šiek tiek apdegiau“, – pasakojo vienas Kyjivo gyventojas.

Ukrainos sostinės gaisrininkai užgesino automobilius ir kitus objektus. Dėl antskrydžio sutriko šilumos tiekimas Kyjive. Laimei, Ukrainos sostinėje dienomis daugiau nei 10 laipsnių šilumos, tik naktys dar šaltos.

„Pabudome nuo labai smarkaus sprogimo. Net atrodė, kad pataikė į gretimą namą“, – kalbėjo kita Kyjivo gyventoja.

Kadangi rusai pataikė daugiau nei 80 raketų ir dar kelis iranietiškus bepiločius, sugriovimų buvo užfiksuota daugelyje Ukrainos miestų.

Prie Lvivo buvo sunaikinti mažiausiai trys privatūs namai, žuvo 4 žmonės. Donecko srityje netoli fronto linijos, rusai vėl apšaudė Konstiantynivką.

„Jie griauna mūsų miestą, jį naikina. Jie apšaudo mus kasdien – vakare, ryte. Visi šokiruoti, visi bijo. Trūksta žodžių apibūdinti. Einu miegoti ir nežinai, ar atsikelsi gyvas, ar ne“, – sakė vietos gyventoja Olha.

Rusijos gynybos ministerija pareiškė, kad masinis raketų antskrydis yra kerštas už diversantų reidą į Briansko sritį, kurį surengė Ukrainos pajėgose tarnaujantys savanoriai rusai.

Rusų generolai aiškiai taikėsi į svarbiausius Ukrainos ūkio objektus. Bet ukrainiečiai išmoko juos ginti ir šalies elektros sistema nebuvo paralyžiuota.

Karas Ukrainoje

Nors pavyzdžiui Charkivas liko visai be elektros ir šildymo.

Dėl tokių elektros tinklo sutrikimų vėl liko be išorinio maitinimo rusų okupuota Zaporižios atominė jėgainė. Ir ten vėl teko įjungti avarinius dyzelinius generatorius.

Vienoje TATENA generalinis direktorius Rafael Grossi pasipiktino, kad rusai tai padarė jau šeštą kartą.

„Kiekvieną kartą mes metame kauliuką. Jeigu ir toliau leisime, kad tai tęstųsi, vieną dieną sėkmė nuo mūsų nusisuks“, – sakė jis.

Kita vertus, Vladimiro Putino generolai matyt skuba, nes Ukrainoje jau greitai pradės veikti amerikietiškos priešraketinės gynybos sistemos „Patriot“, kurios sugeba numušti ir balistines raketas.

Tuo metu įprastiniuose frontuose rusų generolai niekuo pasigirti negali. Bachmuto mėsmalė Donbase toliau naikina šimtus rusų karių per dieną. Ir jokių aiškesnių rusų pajėgų rezultatų nėra.

Visą LNK reportažą žiūrėkite čia: