„Nebuvo grasinimas, aš daugiau mėgstantis pajuokauti, bet niekada nėra minties žmogui grasinti, nes tikrai nedera. Pasidavęs rinkimų sukeltoms emocijoms neapgalvotai pajuokavau“, – LNK žinioms teisinosi kunigas R. Taučius.

Pranciškonų vadovybė liepė kunigui viešai atsiprašyti.

„Man, kaip kunigui, vienuoliui, apskritai tikinčiam žmogui taip elgtis nedera. Nuoširdžiai atsiprašau tiek mero, tiek tų, kuriuos mano komentaras papiktino ir nuliūdino. Esam nusidėjėliai, reikia atsivertimo mums visiems“, – sakė jis.

Pranciškonų vadovybė tokį pasisakymą vertina griežtai.

„Mes turime atspindėti tą mylinčią bažnytinę visuomenę. Manau, tai tiesiog nesuvokiama net protu, kaip kartais galima išreikšti tokius žodžius“, – LNK žinioms sakė Lietuvos Šv. Kazimiero provincijos ministras Evaldas Darulis.

Kunigas sako per aštriai sureagavęs į rinkimų rezultatus.

„Stebėdamas bendrai, kas vyksta politinėje situacijoje, kaip įvyko savivaldos rinkimai, kaip formuojasi, grynai taip kritiškai vertinau pačių rinkimų eigą“, – kalbėjo kunigas R. Taučius.

Į kunigo komentarą sureagavo ir perrinktas Kauno miesto meras V. Matijošaitis.

„Nei šiam kunigui, nei kitiems Bažnyčios tarnams nesu nieko nusidėjęs. Per 8 metus nemažai Kauno bažnyčių atnaujinta, įrengtas pastatų apšvietimas, kad jos būtų iš tolo matomos bei puoštų mūsų miestą tamsiu paros metu.

Tikiuosi, kad šitas jauno žmogaus leptelėjimas buvo netyčinis ir nieko bloga nelinkintis, o klysti – žmogiška.

Nemėgstu politikuoti, todėl nuoširdžiai linkiu tuo neužsiimti ir dvasininkams“, – teigė Kauno meras.

„Dvasininkai politiniais klausimais galbūt ir neturėtų kalbėti, nebent tarpusavyje. Bet kad taip viešai reikštų savo nuomonę, kuri turėtų įtaką. O jei dar ta kalba ypač agresyvi, tai tiesiog neatspindi mūsų, kaip dvasininkų, pašaukimo“, – svarstė Lietuvos Šv. Kazimiero provincijos ministras E. Darulis.

Gyventojai į kunigo pasakymą reaguoja skirtingai.

„Man nepatinka, nehumaniška, ypač kunigui“, – kalbėjo viena kaunietė.

Kita pabrėžė, jog visi turi teisę į laisvą nuomonę, tačiau jei tai – neapykantos kurstymas, reikėtų susilaikyti.

„O kodėl, juk kiekvienas savo nuomonę gali pasakyti, tik ne visiems ta nuomonė patinka“, – kalbėjo kita Kauno miesto gyventoja.
Kitas LNK žinių kalbintas kaunietis teigė, jog toks elgesys tiesiog blogas.

„Nėra už ką jį deginti iš tikrųjų“, – sakė jis.

Kunigo R. Taučiaus komentaras apie mero sudeginimą užkliuvo ir teisėsaugai.

„Gauta informacija, kad policijos pareigūnai socialiniuose tinkluose pastebėjo, jų nuomone, nederamo pobūdžio informaciją, komentarą. Ši informacija buvo užfiksuota, dabar tikslinamos įvykio aplinkybės“, – LNK sakė Klaipėdos policijos atstovė Andromeda Griauslienė.

Ne tik kunigo pasisakymas, bet ir „Viči“ produkcijos uždraudimas Baltarusijoje šiomis dienomis pasivijo V. Matijošaitį. Baltarusijoje uždrausta prekyba Rusijoje pagamintomis krabų lazdelėmis bei mėsainiais su krabų mėsa, nes jose rasta neleistino maisto priedo.

Visą LNK reportažą žiūrėkite čia: