„Čia turbūt kažkas sugalvojo sudalyvauti informacinėje kampanijoje netikėtai, paplatino tas medžiagas, visiškai nepatikrintas, nepatvirtintas jokiais faktais. Tik noriu pastebėti, kad šitų teorijų tai buvo labai daug. Tiesą sakant, visos jos yra labai skylėtos. Manau, kad iš šito debesies lietaus tikrai nebus. Ir nemanau, kad čia verta labai apie tai daug diskutuoti“, – ragino L. Linkevičius.

Jis taip pat priminė, kokias versijas apie šį įvykį stipriai piršo Kremlius.

„Jie sakė, kad čia JAV darbas, kaltinamas ir Didžiosios Britanijos laivynas, buvo ir tokių kaltinimų. Bet pasižiūrėkime, kokie yra komentarai – faktiškai visi labai skeptiškai atsiliepė dėl skirtingų argumentų. Rusijos atstovai sako, kad čia bandoma pridengti didelį nusikaltimą ir už viso šito jie mato Vakarų valstybės ranką.

O ukrainiečiai visa tai paneigė. Amerikiečiai irgi pasiūlė labiau koncentruotis į tą tyrimą, kurį atlieka Danija, Švedija, Vokietija. (…) Dar reikėtų pridurti, kad rusai yra labai nepatenkinti, kad jie neprileidžiami prie tyrimo, prie informacijos.

Matyt, kad jie vėl naudosis proga kelti tuos klausimus Jungtinėse Tautose. Bet visos tos sąmokslo teorijos yra siūtos baltais siūlais ir nėra vertos kažkokio didelio dėmesio“, – LNK eteryje teigė buvęs užsienio reikalų ministras L. Linkevičius.

Buvęs užsienio reikalų ministras svarstė, kad galbūt šia informacija bandoma nutraukti dėmesį nuo svarbių įvykių Rusijos sukelto karo Ukrainoje fronte.

„Mes tikrai čia neturėtume daug diskutuoti. Juo labiau, kad visi pagrindiniai veikėjai, kurie yra galbūt apkaltinti, jie paneigė, arba skeptiškai vertina visą tą informaciją“, – LNK kalbėjo L. Linkevičius.

LNK pašnekovas pabrėžė, jog Vakarai dabar turi dėti visas pastangas, kad Ukraina būtų gerai paruošta kontrpuolimui, o ne diskutuoti apie tai, kas buvo.

Jis dar pridūrė, jog sprogimai dujotiekyje „Nord Stream“ tikrai nebuvo mėgėjiškas aktas.

„Galbūt toks galėtų būti signalas. Bet nežinau, ar yra verta apie tai visur kalbėti. Žinoma, žiniasklaida apie tai visur aptarinėja, tačiau tai neturi užgožti esmės. Tai yra svarbu. Reikia nepasiduoti tiems kalbėjimams, kurie neturi jokio pagrindo ir įrodymų“, – kalbėjo L. Linkevičius.

Buvęs užsienio reikalų ministras L. Linkevičius teigė, jog viena iš versijų gali būti ir Rusijos šantažas Europai.

„Kad žiūrėkite, mes ir tokiais veiksmais galime veikti“, – kalbėjo L. Linkevičius.

Visą LNK pokalbį su L. Linkevičiumi žiūrėkite čia: