Neeiliniame Teisėjų tarybos posėdyje už D. Bublienės kandidatūrą balsavo 15 tarybos narių.

Į Teisėjų tarybą patarimo dėl D. Bublienės kandidatūros į LAT pirmininkus kreipėsi prezidentas Gitanas Nausėda. Galutinį sprendimą dėl teisėjos skyrimo LAT vadove priims Seimas.

Teisėjų tarybos posėdyje dalyvavęs prezidento patarėjas teisės klausimais Andrius Kabišaitis priminė, kad D. Bublienė LAT dirba nuo 2017 m., o nuo 2022 m. ji vadovauja šio teismo Civilinių bylų skyriui. Jis vylėsi, kad D. Bublienės kandidatūrai bus pritarta ir LAT galiausiai turės vadovą. Prezidento atstovas priminė, kad teismas pirmininko neturi apie ketverius metus.

Pati D. Bublienė teigė sieksianti, kad LAT taptų teisinės minties lyderiu.

„Aukščiausiąjį Teismą matau kaip lyderį teisinės minties, teisinės politikos vystyme“, – sakė teisėja.

Kaip anksčiau skelbė D. Bublienės kandidatūrą į LAT pirmininkus iškėlusi prezidentūra, nuo 2022 m. lapkričio 13 d. D. Bublienė yra LAT Civilinių bylų skyriaus pirmininkė. Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai laikotarpiu buvo Civilinės teisės reikalų komiteto darbo grupės pirmininke. 2021 m. Teisėjų tarybos paskirta atstove Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos koordinavimo taryboje.

Pagal Konstitucijos 84 straipsnį prezidentas teikia Seimui LAT teisėjų kandidatūras, o paskyrus visus LAT teisėjus, iš jų teikia Seimui skirti teismo pirmininką. Dėl LAT pirmininko kandidatūros teikimo Seimui prezidentui pataria Teisėjų taryba.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją