„Lietuvos Respublikos prezidento Gitano Nausėdos ir Vokietijos kanclerio Olafo Scholzo pasirašytas susitarimas, komunikatas toliau galioja.

Visos pusės tai patvirtina. Šiame komunikate yra numatyta ir visiško, šimtaprocentinio brigados dislokavimo galimybė. Tiesiog ji nėra konkretizuota laike. Dėl to, manau, kad būtent šias komunikato nuostatas mes turime užpildyti turiniu, bet tai turi daryti abi valstybės suartėjimo būdu – viena daro savo namų darbus, kita įvertina savo pasirengimą ir, atsižvelgusi į mūsų pasirengimą, priimti atitinkamus sprendimus“, – ketvirtadienį po susitikimo su Seimo valdyba žurnalistams teigė G. Nausėda.

„Jokios dramos aš čia nematau. Tiesiog turime visi toliau sutelktai dirbti“, – aiškino jis.

Klausiamas, apie B. Pistoriuso pamąstymus ir požiūrį į Berlyno bei Vilniaus lyderių komunikatą, G. Nausėda teigė, kad vertinti Vokietijos gynybos ministro laikyseną kaip dvišalio susitarimo ignoravimą yra pernelyg radikalu.

„Radikaliai jūs išsireiškėte, kad Vokietijos gynybos ministras visiškai ignoravo Vokietijos kanclerio pasirašytą susitarimą su Lietuvos Respublikos prezidentu. Iš tikrųjų, taip nebuvo“, – žurnalistui atsakė šalies vadovas.

„Iš tikrųjų, mes labai rimtai kalbėjomės ir aš taip pat susitikau su gerbiamu ponu Pistoriusu. Kalbėjome apie tai, kokios grėsmės yra aplink mus, kad situacija tiek iš Baltarusijos pusės, tiek iš Kaliningrado pusės negerėja. Ir dėl to pasikliauti vien tik papildomu Vokietijos karinės galios pasitelkimu per tam tikrą laiką gali būti nepakankamas ir neadekvatus dalykas. Todėl mes stengiamės kiek galima daugiau ir kiek galima greičiau sukurti reikalingą infrastruktūrą čia, Lietuvoje, kad būtume pasirengę priimti brigados lygio karinį dalinį kartu su visa ekipuote ir kartu su visa karine įranga“, – aiškino G. Nausėda.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)