Luhansko kryptis

Svatovė. Ukrainiečiai vėl atmušė agresoriaus atakas šiauriniame flange. Susidaro įspūdis, kad mūšių tempas sumenko.

Kremina. Agresorius surengė eilę intensyvių atakų prie Ploščankos, jam pavyko nežymiai pasistūmėti „niekieno žemėje“. Kituose sektoriaus ruožuose be pakitimų, tęsiasi poziciniai susidūrimai.

Lisičianskas. Rusai tradiciškai nesėkmingai atakavo Bilohorivkos ir Spirnės ruožuose.

Donecko kryptis

Bachmutas. Berhivka – Rozdolivka, šiaurinės Bachmuto prieigos. Nors ukrainiečiai ir toliau neleidžia pralaužti gynybos linijos, tačiau agresorius po truputį plečia savo placdarmą prie Jachidnės. Sunkios kautynės tęsiasi.

Orihovo Vasilivka – Zeleznianskė – Vasiukivka (link Slaviansko) ir Vasiukivka – Rozdolivka – Veselė (link Siversko) ruožuose agresorius toliau intensyviai spaudžia, bet jam ir toliau pasistūmėti nepavyksta.

Tikėtina, dėl sėkmingo ukrainiečių artilerijos darbo rytiniame Bachmutovkos krante agresorius buvo priverstas palikti keletą antradienį užimtų pozicijų.

Vis dėlto rytinėje miesto dalyje ukrainiečių pajėgų praktiškai nebėra, todėl tik laiko klausimas, kada čia įsitvirtins agresorius.

Į pietus nuo Časiv Jaro – Ivanivskės kelio toliau vyksta abipusės lokalios atakos, ukrainiečiai išlaiko taktinę iniciatyvą savo rankose.

Vis dar neaiški padėtis prie Klišijivkos. Ukrainiečiai praneša apie čia atmuštas atakas, nors gyvenvietė jau kuris laikas yra kontroliuojama rusų.

Savo ruožtu agresorius skelbia, kad sėkmingai puola link Ivaninvskės, tai yra, per Klišijivką į šiaurę.

Rusų pasakėlės apie sėkmę prie Ivanivskės ekspertai patvirtinti negali, tačiau ir ukrainiečių versijai dėl besitęsiančių mūšių prie Klišijivkos įrodymų neturi.

„Tikėtina, skelbdamas apie atmuštas rusų atakas prie šios gyvenvietės Ukrainos Generalinis štabas turėjo omenyje ne pačią gyvenvietę, bet apylinkes, pvz. apie 2 km į šiaurę nuo gyvenvietės. Kol ukrainiečiai vykdo operacijas agresoriaus kontroliuojamos Klišijivkos apylinkėse, rusų puolimas kelio Časiv Jaras – Ivanivskė link yra apribotas, kadangi trikdoma agresoriaus vienetų kontaktinėje linijoje sąveika ir logistika“, – rašo ekspertai.

Avdijivka – Marijinka. Padėtis sektoriuje po truputį komplikuojasi.

Karas Ukrainoje

Agresoriui pavyko pasistūmėti šiauriniame Avdijivkoje įtvirtinto rajono flange (užimta Veselė), taip pat rusai stumiasi nuo Vodianų į šiaurę, taip plėsdami savo placdarmą Avdijivkos vakaruose.

Ukrainiečiai išlaiko tiekimo ir pajėgų rotacijos kelius į Avdijivką, flangams dar didelės grėsmės nėra, tačiau tendencija neramina.

Vuhledaras. Tęsiasi lokalūs susidūrimai, agresoriui nepavyksta susigrąžinti pastaruoju metu prarastų pozicijų pietinėse Vuhledaro prieigose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)