„Skirkime praktinius ir politinius klausimus. Aš manau, kad šiuo atveju esu atsakingas už tą dalį, kuri susijusi su karine žvalgyba ir karinėmis grėsmėmis, tai aš ties jomis šiuo metu savo darbą ir koncentruoju“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ teigė ministras.

Jis nesileido į diskusiją, kas būtų, jei analogiškas klausimas būtų keliamas, pavyzdžiui, dėl Krašto apsaugos ministerijai pavaldaus Antrajam operatyvinių tarnybų departamentui (AOTD) vykdyto duomenų rinkimo.

„Nenorėčiau spekuliuoti galimais scenarijais“, – teigė A. Anušauskas.

Ministras savo ruožtu užsiminė apie KAM pavaldume esančios karinės žvalgybos sėkmingai realizuotas operacijas. Apie jas, tikino A. Anušauskas, visuomenė sužinos dar šiais metais.

„Yra labai sėkmingų realizuotų operacijų, apie kurias šiais metais tikrai išgirsime viešai. Kova su užsienio žvalgybų tarnybų įtaka bei veiksmais ji niekada nesibaigia, ji visada vyksta“, – teigė politikas, pridurdamas, kad šiuo metu vyksta teisinis procesas.

„Visada vyksta tam tikras procesas. Teisinis procesas. Kai visa tai pasibaigs, visuomenė bus informuota“, – sakė jis.

ELTA primena, kad Dovydo Pancerovo ir Birutės Davidonytės knygoje „Pranešėjas ir Prezidentas“ atskleidžiamas VSD vykdytas galimai neteisėtas duomenų rinkimas apie privačius asmenis prezidento rinkimų kampanijos metu. Taip pat nemažai dėmesio skiriama tuometinio kandidato į šalies vadovo postą Gitano Nausėdos rinkiminei kampanijai bei prezidentavimo laikotarpiui.

Pagrindinis istorijos šaltinis – daugelį metų žvalgybos struktūrose dirbęs ir dar 2019 m. dėl neskaidrios VSD veiklos į ankstesnės kadencijos Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininką Vytautą Baką kreipęsis pranešėjas.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją