„Šito dokumento aš nenorėčiau vadinti planu. Tai yra Seimo narių kelionių ir komandiruočių pageidavimų koncertas. Kas ką prisifantazavo, viskas čia yra surašyta be jokio sisteminio apdorojimo. Vieni komitetai pas giminingus komitetus į kitas šalis planuoja net po kelis kartus vykti. Kiti supranta, kad reikia taupyti lėšas ir nei vieno karto neplanuoja. Žodžiu, vaizdas gana chaotiškas“,- Seimo valdybos posėdyje sakė konservatorius J. Razma.

Jis tvirtino, kad Seimo valdybai pateiktą dokumentą reikėtų vadinti Seimo narių, komitetų ir kitų struktūrinių padalinių pageidavimų dėl komandiruočių ir užsienio kelionių sąrašu.

Politikas suabejojo, ar pavyks patenkinti visus parlamentarų norus, nes išvykų sąrašas yra milžiniškas ir neaišku, kiek tai kainuotų.„Man keista, kad tai vadinama Seimo Tarptautinių ryšių skyriaus veiklos planu, kai čia yra tiesiog Seimo narių kelionių ir komandiruočių sąrašas“,- stebėjosi Seimo TS-LKD frakcijos seniūno pirmasis pavaduotojas J. Razma.

Seimo vicepirmininkas Vytautas Mitalas pastebėjo, kad šiam dokumentui pritarė Seimo Užsienio reikalų komitetas, tačiau jis sutiko, kad galėtų vykti ir platesnė diskusija šiuo klausimu.

J. Razma siūlė pakoreguoti šį planą „iki realistiškesnių apimčių“. „Šiuo metu yra labai dosnūs pageidavimai",- sakė jis.

Politikas siūlė apriboti keliones, pvz. numatyti, kad komitetas keliauti į kitas šalis pas giminingus komitetus galėtų ne daugiau kaip vieną kartą į metus.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen akcentavo, kad tai yra preliminarus planas, o dėl kiekvienos komandiruotės Seimo valdyba sprendžia atskirai.

„Seimo valdyba dėl kiekvienos atskiros komandiruotės priims sprendimą individualiai ir vien tas argumentas, kad ši komandiruotė buvo numatyta plane, yra nepakankamas, kad aklai vadyba jam pritartų“,- diskusiją apibendrino Seimo pirmininkė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)