„Orai ir meteorologinės prognozės nuolat kinta – antradienio popietę Vilniuje dar šypsosi saulė, tačiau tikėtina, jog šįvakar sulauksime dar vieno žiemos sugrįžimo.

Dabartinės prognozės rodo, kad Vilniuje antradienio vakare (apie 20 val.) sustiprės vėjas, vėl ims snigti; snygis aprims tik paryčiais, apie 4 val“, – rašė „Grindos“ atstovai.

Jų teigimu, nakties pūga gerokai apsunkins matomumą ir vairavimo sąlygas.

Ir reaguojant į numatomas nepalankias orų permainas, „Grinda“ sako esantys „pasiruošę veikti pagal rūsčiausią scenarijų“.

„Po vakarinių eismo srautų, atsižvelgdami į kintančias oro sąlygas, iš anksto nubarstysime gatves, kuriomis driekiasi pagrindiniai eismo maršrutai. Prevenciniai barstymai jau ne sykį įrodė padedantys išvengti suplūkto sniego ar važiuojamosios gatvių dalies apledėjimo. vėl siųsime žiemos techniką.

Pūgos metu darbuosimės verstuvais – valysime sniego sankaupas ar susidariusius sniego liežuvius.

Jei reikės, apie 4 val. ryto kartosime gatvių valymą tam, kad ryte į darbą skubantys vilniečiai patirtų kuo mažiau nepatogumų“, – teigė jie.

„Žinoma, tai tėra prognozės – tačiau kad užtikrintume eismo saugumą bet kokiu oru, visada esame pasiruošę veikti pagal sudėtingiausią scenarijų“, – rašė „Grindos“ atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją