Pirmąją dieną po rinkimų plačiai pasklido žinia, kad Šilutės rajone bus ir antrasis turas, o jame varžysis dabartinis savivaldybės meras Vytautas Laurinaitis (Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ ) ir Tarybos narys Tomas Budrikis (Lietuvos socialdemokratų partija). Buvo paskelbta, kad pirmasis surinko 39,50, o antrasis – 16,24 proc. rinkėjų balsų.

Tačiau jau vakar vakare situacija iš esmės pasikeitė. Iš naujo perskaičiavus balsus paaiškėjo, jog V. Laurinaičiui teks susikauti su Žygimantu Kurliansku (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai).

Kol kas aišku tik tiek, kad balsavusiųjų už T. Budrikį skaičius sumažėjo iki 2685, o balsų už Ž. Kurlianską padaugėjo iki 2706.

Šilutės rinkimų apygardos komisijos pirmininkė Loreta Pakalniškienė „Šilutės naujienoms“ patvirtino, kad didžiausias neatitikimas buvo rastas Kintų rinkiminėje apylinkėje, kuriai pirmininkavo Ingrida Daugėlienė. Ji – Demokratų partijos „Vardan Lietuvos“ atstovė. Kas tokiu atveju laukia pirmininkės, pasak L. Pakalniškienės, spręs VRK.

Be to, ir kitose apylinkėse rasta ir šiek tiek neantspauduotų biuletenių. Tai daugiausia iš kitų rajonų gauti biuleteniai, kuriuose balsuota už beveik visų partijų atstovus.

Šiandien Apygardos komisijos nariai ir vėl kviečiami susirinkti. Tikimasi, kad galutinius skaičius VRK patvirtins jau šiandien.

Priminsiu, kad Lietuvoje iš 60-ies yra 34 tokios savivaldybės, kuriose vyks antrasis merų rinkimų turas. Jis numatytas kovo 19 d.