Socialdemokratai neremia nei vieno Vilniaus ir Klaipėdos miestuose antrame ture kovojančio kandidato į merus, sako socialdemokratų vicepirmininkas, rinkimų štabo vadovas Mindaugas Sinkevičius.

Kaip rašoma LSDP pranešime, konservatoriai, pasak M. Sinkevičiaus, viešojoje erdvėje skleisdami žinią apie galimą socialdemokratų paramą, bando klaidinti rinkėjus.

„Tokioms desperatiškoms konservatorių kalboms nėra jokio pagrindo. Situaciją aptarėme rinkimų štabo posėdyje ir pabrėžiame: socialdemokratai tiek Vilniuje, tiek ir Klaipėdoje rinkimų į šių miestų merus antrame ture neremia nei vieno tarpusavyje konkuruojančio kandidato ir jokių koalicijų nesvarsto“, – teigia jis.

M. Sinkevičiaus teigimu, valdančioji koalicija savivaldos rinkimuose patyrė nesėkmę, taigi bandydami skleisdami žinias apie galimą paramą bando patraukti papildomus rinkėjų balsus.

„Nors konservatoriai šneka apie „istorinę pergalę“, jie savivaldos rinkimuose, palyginus su 2020 rinkimų į Seimą rezultatais, prarado virš 112 tūkst. rinkėjų balsų. O jų koalicijos partnerių – Liberalų sąjūdžio ir ypač Laisvės partijos – rezultatai tragiški“, – priduria jis.

Mindaugas Sinkevičius

Kovo 5 d. Lietuvoje vyko pirmasis savivaldybių merų ir tarybų rinkimų turas.

Dėl Vilniaus miesto mero posto antrajame ture grumsis konservatorius V. Benkunskas ir Artūras Zuokas. Suskaičiavus visų apylinkių rezultatus, V. Benkunskas surinko 30,79 proc. rinkėjų balsų, o A. Zuokas – 21,40 proc. Dėl Klaipėdos mero posto varžosi Arvydas Vaitkus (surinkęs 24 proc. balsų) ir Audrius Petrošius (20,81 proc).

Kaip Delfi pirmadienį sakė V. Benkunskas, šią savaitę jis dėl galimo bendradarbiavimo naujos kadencijos savivaldybės tarybos koalicijoje kalbėsis su Laisvės partija ir socialdemokratais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)