LVŽS kandidatas į Anykščių rajono merus K. Tubis pirmame rinkimų ture surinko 29,39 proc. rinkėjų balsų ir pateko į antrąjį rinkimų turą su socdemų kandidatu į merus Dainiumi Žiogeliu. Šis pirmame ture surinko 19,45 proc. rinkėjų balsų.

VRK dar prieš rinkimus gavo apkaltinamąjį nuosprendį dėl korupcijos K. Tubio atžvilgiu priėmusio Panevėžio apygardos teismo išaiškinimą dėl sprendimo įsigaliojimo. Remiantis šiuo išaiškinimu, bus sprendžiama, ar šalinti kandidatą iš savivaldos rinkimų.

Rinkimų kodeksas numato, kandidato registraciją panaikinus po rinkimų dienos, „už jį vienmandatėje rinkimų apygardoje paduoti rinkėjų balsai ir (arba) daugiamandatėje rinkimų apygardoje jo gauti rinkimų reitingo balsai pripažįstami negaliojančiais“.

ELTA primena, kad vasario 2 d. Panevėžio apygardos teismas, patenkindamas prokuratūros apeliacinį skundą, buvusį Anykščių merą K. Tubį pripažino kaltu dėl prekybos poveikiu.

Teismas K. Tubiui skirė 9,9 tūkst. eurų baudą, taip pat 1 tūkst. eurų vertės turto konfiskavimą bei uždraudė ketverius metus dirbti valstybės tarnyboje.

Panevėžio apygardos teismas K. Tubį kaltu dėl korupcijos pripažino viename iš bylos epizodų, o dėl kitų epizodų paliktas galioji išteisinamasis pirmos instancijos Utenos apylinkės teismo sprendimas.

Kaip anksčiau skelbė teisėsauga, ikiteisminio tyrimo duomenimis, tuometinis Anykščių rajono savivaldybės meras ir savivaldybės tarybos narys K. Tubis nuo 2018 metų spalio iki 2019 metų vasario galimai naudojosi savo tarnybine padėtimi, siekdamas naudos sau ir savo vadovaujamam visuomeniniam rinkimų komitetui.

Pareigūnai buvo gavę duomenų, kad iš dviejų verslininkų politikas reikalavo finansinės paramos minėtam visuomeniniam rinkimų komitetui, besiruošiančiam 2019-ųjų metų savivaldybių merų ir tarybų rinkimams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją