„Lietuvos-JAV strateginis dialogas dėl Indijos ir Ramiojo vandenynų regiono yra svarbus diplomatinis instrumentas, padedantis koordinuoti veiksmus, reaguojant į Kinijos globalią laikyseną, signalus dėl didėjančios Kinijos paramos Rusijai kare prieš Ukrainą, o taip pat ekonominį bei politinį spaudimą Lietuvai, kitoms šalims Europoje ir kituose žemynuose. Su Jungtinėmis Valstijomis vienodai matome Kinijos keliamas grėsmes,“ – po svarbaus susitikimo Baltuosiuose rūmuose sakė užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

„Taip pat panašiai vertiname ir bendradarbiavimo su Indijos-Ramiojo vandenynų regionu svarbą, todėl labai vertinu JAV partnerių ryžtą ir toliau stiprinti šį dialogą bei paversti šį veiksmingą JAV-Lietuvos dvišalio bendradarbiavimo instrumentą ilgalaikiu“, – pažymėjo ministras.

Pridedama, kad Lietuviškos kilmės prekių eksportas į 10 Indijos-Ramiojo vandenyno šalių 2022 metais lyginant su 2021 metais nuosekliai augo.

Per 2022 metus lietuviškos kilmės prekės aktyviai importuotos į Australiją (146,5 mln. eurų, +44 proc.), Pietų Korėją (92,6 mln. eurų, +23 proc.), Japoniją (88,4 mln. eurų, +25 proc.), Taivaną (21,74 mln. eurų, +31 proc.; 78 proc. viso eksporto į Taivaną yra lietuviškos kilmės) bei kitas regiono šalis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)