„Pamokos, išmoktos Ukrainoje, padeda mums tikslingai vystyti savo karinius pajėgumus. Taip pat laikomės tvirtos pozicijos visomis išgalėmis remti Ukrainą ir ruošiame naują paramos Ukrainai paketą“, – susitikimo metu sakė A. Anušauskas.

Kaip skelbiama ministerijos pranešime žiniasklaidai, iki šiol Lietuva suteikė Ukrainai karinės paramos už beveik 409 mln. eurų. Šiuo metu formuojamas naujas paramos paketas.

Pranešama, kad didelę dalį Lietuvos paramos Ukrainai sudaro karių mokymai. „Šiemet planuojama apmokyti 1600 karių. Lietuvos kariuomenės instruktoriai apmoko ukrainiečius tiek nacionaliniu lygiu, Lietuvoje, tiek prisijungdami prie ES mokymo misijos ir tokių tarptautinių iniciatyvų kaip „Interflex“. Taip pat planuojama parengti išminavimo kursus Lietuvoje kartu su Šiaurės šalimis“, – praneša KAM.

Ministras taip pat pabrėžė, kad Lietuva intensyviai ruošiasi šią vasarą Vilniuje vyksiančiam NATO viršūnių susitikimui, kuriame be kitų svarbių klausimų, bus siekiama sutarti, dėl Ukrainos narystės perspektyvos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją