„Gerai jaučiamės. Rinkimuose įgyvendinome visus savo minimalius tikslus ir turime galimybę siekti maksimalių tikslų. (...) Manau, visa Klaipėda užgniaužusi kvapą laukė, koks gi bus tas finalas, nes jisai nepaaiškėjo iki pat ryto, tikrai turėjome fenomenalų Remigijaus Žemaitaičio pasirodymą“, – pirmadienį ELTA surengtoje spaudos konferencijoje teigė konservatorius.

„Tarybos rinkimuose, vėlgi, įgyvendindami savo minimalų tikslą, sakėme, kad turime atsispirti nuo tos kartelės, kuri buvo praėjusiuose rinkimuose, tai iškovojome viena vieta daugiau ir vertinu tai kaip gerą pasirodymą“, – pridūrė A. Petrošius.

Anot jo, antrame mero rinkimų ture Klaipėdos gyventojai turės rinktis tarp jo ir „uosto oligarchų projekto“ Arvydo Vaitkaus, kurį iškėlė politinis komitetas „Ištikimi Klaipėdai“.

„O dabar mūsų laukia išties labai įdomi kova. (...) Tai mes turėsime rinktis tarp (...) to, ar bus renkamasis uosto oligarchų projektas, kada žmogus galimai atstovauja tam tikroms verslo grupėms ir vargiai gali priimti savarankiškus sprendimus, ar vis dėlto bus renkamasis kandidatas, kuris girdi visuomenę, girdi bendruomenes, girdi žmones ir yra pasiruošęs atstovauti jiems nuoširdžiai kelyje į naują Klaipėdos amžių“, – pažymėjo politikas.

A. Petrošius pirmajame mero rinkimų ture surinko 20,45 proc. balsų ir liko antroje vietoje. TS-LKD partijos kandidatai Klaipėdos miesto savivaldybės taryboje užims 7 vietas.

ELTA primena, kad kovo 5 d. Lietuvoje vyko pirmasis savivaldybių merų ir tarybų rinkimų turas. Suskaičiavus rezultatus paaiškėjo, kad Laisvės partijai nebepavyko išlaikyti sostinės mero posto. Rinkimuose nesėkmingai pasirodė Laisvės partijos kandidatas Tomas Vytautas Raskevičius.

Savivaldos rinkimuose sėkmė labiausiai šypsojosi Lietuvos socialdemokratų partijai – partija jau laimėjo mero postus 10 savivaldybių. Liberalų sąjūdis užsitikrino keturias merų pozicijas, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai laimėjo mero postus poroje savivaldybių.

Iš 60 savivaldybių, 26-iose antrojo turo nebereikės – ten merai išrinkti pirmajame ture.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)