„Rezultatus galima vertinti įvairiai. Jei vertintumėme pagrindinius dalykus – tai – politinė partija, kuri įkurta prieš metus varžėsi su tris dešimtmečius po Nepriklausomybės jau esančiomis politinėmis jėgomis, kurios turi milijoninį valstybės finansavimą, kurios turi struktūras, administracinį resursą, tai mūsų rezultatas, kaip startinei politinei jėgai, yra daugiau negu geras.

Sudalyvavome 49 savuvaldybėse, iškėlėme ten sąrašus, kandidatus į merus. Per metus laiko. Partijos, kurios yra Seime, valdančiojoje koalicijoje, toli gražu, tokių skaičių neturi.

Taip pat mes sugebėjome turėti vieną merą (išrinktą-red.) tiesiogiai ir turime šešis realius antrus turus, iš kurių, tikiuosi, kad bent penkis merus galime turėti.

Turime 127 mandatus tarybose, atstovaujame 36 savivaldybėse. Norėjome, kad būtų bent po vieną visose 49, tačiau nepavyko. Nerimą sukėlė didieji miestai. Mums neužteko laiko, finansinių resursų“, – kalbėjo S. Skvernelis ir tikino manantis, kad padėtas pamatas yra stiprus.

Politikas spaudos konferencijoje kritikavo socialdemokratus.

„Matant kolegų socialdemokratų, matyt, būsimo lyderio aroganciją, kuri sklinda per kraštus, p. Sinkevičiaus, kur Marijampolė yra miestas, o Palanga, ne, nes ten, turbūt, konservatorius laimėjo… tai su tokiu požiūriu aš kolegoms linkiu sekmės ir jei dar metai bus tokios arogancijos, (mes-red.) turėsime tikrai gerą rezultatą.

Neaišku, kaip pats Mindaugas, kuris laimėjo iš pirmo turo... džiaugiuosi, kad tai buvęs mano ministrų kabineto narys, ar tikrai jis rinkėjams žiūrėdamas į kamerą kalba nuoširdžiai ir visus keturis metus vardan Jonavos gyventojų darbuosis“, – svarstė S. Skvernelis.

Jis patikslino, kad pagal tai, kaip politikas kalbėjo spaudos konferencijoje su partijos lydere Vilija Blinkevičiūte, daugelis galėtų net suabejoti, kas yra tikrasis partijos pirmininkas.

Jis paaiškino manantis, kad čia gali būti ir tam tikrų sprendimų, susijusių su nacionaline politika.

„Bet, manau, kad socialdemokratai, kurie parodė gerą rezultatą, jie dirbs tų rajonų ir žmonių labui bei negalvoja apgaudinėti žmones ir eiti į Seimą“, – sakė S. Skvernelis.

Taip pat jis užsiminė ir apie laukiančius prezidento rinkimus.

„Be jokios abejonės, turėsime savo partijos kandidatą“, – patvirtino jis.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)