„Dėkojame rinkėjams, kurie pasitikėjo mūsų politine jėga, kandidatais. Yra pora savivaldybių, kur mūsų merai, ėję pareigas, jau laimėjo pirmame ture, tai Molėtai ir Palanga. Aišku, džiaugiamės išlaikytomis pozicijomis merinėse savivaldybėse, kur būsime antruose turuose.

Labiausiai įkvepia rezultatai Vilniuje ir Klaipėdoje. Jie yra istoriniai. Kalbant apie tarybos narių skaičių, Vilniuje – 19 mandatų yra TOP rezultatas mūsų politinei benduomenei“, – kalbėjo ji.

R. Morkūnaitė-Mikulėnienė teigė, kad kova antrame rinkimų ture bus įtempta tiek Vilniuje, tiek Klaipėdoje.

TS-LKD rinkimų štabo vadovas Andrius Vyšniauskas pridūrė, kad partijos rezultatas panašus, kurį partija turi jau keturis rinkimus iš eilės.

„Yra kai kurių saviavaldybių, kur rezultatai prastesni. Tarkime, Jonavoje. Skuode, Plungėje tikėjomės geresnio rezultato“, – sakė jis.

Konservatorius ir kandidatas į Vilniaus merus Valdas Benkunskas, patekęs į antrąjį turą kartu su Artūru Zuoku, teigė, kad rezultatai džiuginantys, bet nueita tik pusė kelio.

„Antras turas bus įtemptas ir sunkus. Vilniečiai turės pasirinkti, ar žvalgytis į praeitį ir ieškoti praeities šmėklų, ar rinksis ateitį. Mano tikslai nesikeičia – rinkimai baigsis po dviejų savaičių“, – sakė jis ir tai vadino dvikova.

Konservatorius ir partijos kandidatas į Klaipėdos merus Audrius Petrošius kalbėjo savo pasirodymą taip pat vertinantis gerai.

„Rinkėjai II ture turės rinktis tarp uosto oligarcho, kai žmogus galimai atstovauja tam tikroms verslo grupėms ir vargiai savarankiškai gali priimti sprendimus, ar bus renkamasis kandidatas, kuris girdi visuomenė, žmonės“, – teigė jis.

A. Petrošius tikino nesutinkantis, kad jam rinkimai tiesiog „pasisekę“ dėl gerai sukritusių kauliukų.

„Bet kokiu atveju turiu padėkoti politinei jėgai, kuriai atstovauju, bet nesutikčiau su šiomis prielaidomis. Turėjome išskirtinę, ryškią kampaniją ir žmonės patikėjo mūsų komanda“, – sakė jis.

Spaudos konferencijoje klausta ir apie neseniai nuskambėjusio galimo pedofilijos skandalo padarinius partijai rinkimuose.

„Sunku įvertinti, kai rezulatats panašus, kaip anksčiau, tarkime Vilniuje ir Klaipėdoje turime balsų augimą.

Tokiam vertinimui reikia platesnių ir gilesnių analizių, ką mes ir darysime, tačiau aš nesu naivus ir nemanau, kad neturėjo kažkokios įtakos. Kažkokia įtaka, matomai, buvo, bet plačiau, matyt, reikia gilesnės analizės“, – atsakė A. Vyšniauskas.

Taip pat V. Benkunskas patvirtino dar naktį kalbėjęs su socialdemokratu Mindaugu Sinkevičiumi bei tikino, kad yra svarstoma, kokia galėtų būti valdančioji dauguma.

„Delfi“ primena, kad skaičiuojant balsus daugiamandatėse apygardose, Lietuvos socialdemokratų partija pelnė 17,67 procentų balsų.

Antra liko Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai, su 16 proc. balsų. Toliau rikiavosi politiniams komitetams atiduoti balsai (13,9 proc.). Trečia populiariausia partija buvo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) su 9,27 proc. balsų, po jos rikiavosi Liberalų sąjūdis (LS), su 7 proc., Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ (DSVL) su 6,65 proc., Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga (5,35 proc.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)