Taip pat į antrąjį rinkimų turą pateko Šilalėje kandidatuojantis konservatorius Jonas Gudauskas (28,23 proc.), į Seimą patekęs per partijos sąrašą. Antrajame mero rinkimų ture parlamentaras susitiks su politinio komiteto „Vardan Šilalės krašto“ kandidatu Tadu Bartkumi (23,79 proc.).

Šešių Seimo narių kandidatūras merų rinkimuose buvo iškėlusi ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS). Visgi, vos vienam partijos parlamentarui pavyko patekti į antrąjį rinkimų turą – Raseinių-Kėdainių vienmandatėje apygardoje išrinktas parlamentaras Arvydas Nekrošius (22,2 proc.) savivaldybės mero rinkimuose susidurs su konservatoriumi, dabartiniu Raseinių meru Andriumi Bautroniu (34,12 proc.).

Merų postų siekė keturi Darbo partijos Seimo nariai, tačiau tik vienam iš jų – Kėdainiuose kandidatuojančiam Viktorui Fiodorovui (26,1 proc.) pavyko patekti į antrąjį rinkimų turą, kuriame dėl posto jis varžysis su socialdemokratu Valentinu Tamuliu (23,66 proc.). Parlamentaras V. Fiodorovas prieš tris metus į Seimą buvo išrinktas pagal „darbiečių“ partijos sąrašą.

Tuo metu merų rinkimuose dalyvavo du Laisvės partijos nariai – į antrąjį turą pasisekė patekti tik vienam. Elektrėnų vienmandatėje apygardoje Seimo nario mandatą laimėjusi ir toje pačioje savivaldybėje kandidatuojanti parlamentarė Silva Lengvinienė (22,47 proc.) antrame merų rinkimų ture susidurs su liberalų atstovu Gediminu Ratkevičiumi (27,95 proc.).

ELTA primena, kad kovo 5 d. Lietuvoje vyko pirmasis savivaldybių merų ir tarybų rinkimų turas.

Juose iš viso dalyvavo 27 parlamentarai. 13 jų 2020 m. į Seimą pateko per sąrašą, o 14 laimėjo mandatus vienmandatėse apygardose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją