„Šalčininkų rajone mes laimime pirmame ture ir surenkame apie 75 – 80 proc. balsų. Turėsime daugumą, aišku, taryboje. Turėsime virš dešimties tarybos narių Vilniaus rajone. Kol kas turime apie 50 proc. balsų. Tai gali antro turo ir neprireikti. Ir mandatų irgi maždaug daugiau negu pusė nusimato“, – LLRA-KŠŠ būstinėje žurnalistams komentavo politikas.

„Pagal mūsų duomenis, Lietuvos mastu surenkame bent 5 procentus visų balsų, nors savo sąraše turėjome tik 11 savivaldybių“, – pridūrė jis.

LLRA-KŠS partijos pirmininkas teigė, kad ankstyvieji, poros apylinkių duomenimis, paremti rezultatai nupiešia daug geresnį vaizdą, negus bus iš tikrųjų. Bet, jo manymu, galima tikėtis, kad po rinkimų LLRA-KŠS Vilniaus miesto taryboje turės 8 mandatus.

„Jeigu kalbame apie Vilnių, tai aišku čia dar mažai rezultatų. Vieni rezultatai yra džiuginantys, bet gal nebus taip gerai vėliau. Dabar mes gautume apie 29 tarybos mandatus pagal vieną apylinkę , kurios rezultatas buvo paskelbtas VRK. Bet manome, kad toliau išlaikysime savo stiprią poziciją Vilniaus mieste. Galime net padidinti mandatų skaičių iki 8. Bet aišku, kol rezultatų dar nėra, sunku prognozuoti“, – aiškino jis.

Kandidatas į miesto merus mano, kad jo šansai tapti miesto vadovu yra geresni, nei buvo prognozuojama prieš rinkimus. Tuo pat metu, jis pamini, kad pagal dabartinius VRK duomenis yra Artūras Zuokas surinkęs daugiausiai Vilniaus rinkėjų balsų.

„Tris mėnesius žiniasklaidoje buvo skelbiami tik keturi kandidatai, nors Vilniuje buvo 16 kandidatų. Tai aišku buvo tam tikras suokalbis. Ir jau ne pirmą kartą, bet ir greičiausiai ne paskutinį. O pagal realius rinkimų rezultatus matome, kad gauname panašų rinkėjų skaičių, kaip Majauskas ar Raskevičius. Aišku Zuokas yra lyderis, bet kiti kandidatai tarpusavyje gauna panašų rinkėjų skaičių. Tai tam tikros prognozės neišsipildė“, – tvirtino Tomaševskis.

„Mes matome, kad gauname nemažai balsų. Netgi daugiau negu Majauskas ir Raskevičius kai kuriose apylinkėse. Tai šansai yra“, – teigė jis.

Visgi, pasak V. Tomaševskio, ne visose savivaldybėse rinkimai buvo naudingi LLRA-KŠS. Jo teigimu, Švenčionių rajone buvo surinkta mažiau balsų, nei tikėtasi.

„Gal yra viena ar kita savivaldybė, kur ne taip gerai, kaip tikėjomės. Tai yra Švenčionių rajonas, kur gavome mažiau balsų negu tikėjomės“, – tikino jis.

ELTA primena, kad sekmadienį 20 val. baigėsi balsavimas savivaldos ir merų rinkimuose, rinkimuose, Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, dalyvavo 48,97 proc. rinkėjų.

Rinkimų dieną prie balsadėžių atėjo 39,56 proc. piliečių, dar 9,41 proc. gyventojų savo rinkiminę valią pareiškė iš anksto.

Bendras pirmojo rinkimų turo aktyvumas šiek tiek didesnis nei praėjusių savivaldos ir merų rinkimų metu. 2019 m. savo balsą pirmajame savivaldos rinkimų ture atidavė 47,8 proc. piliečių: rinkimų dieną balsavo 41,55 proc., o iš anksto 6,25 proc. rinkėjų.