„Toks variantas įmanomas. Vitalijus Gailius jau 2019 metų rinkimuose pasiekė tokį rezultatą“, – žurnalistams komentavo ji.

V. Čmilytė-Nielsen reiškė viltį, kad į antrąjį rinkimų turą pateks apie 6 Liberalų sąjūdžio kandidatai į merus. Per praėjusius rinkimus 2019 metais tokių buvo 8.

„Jeigu bendrame rezultate mes turėtume apie 6 merus ar šiek tiek daugiau, tai būtų geras, solidus, pakankamai sėkmingas rezultatas“, – dėstė V. Čmilytės-Nielsen.

Stipriausiai, pasak jos, jaučiamasi tose savivaldybėse, kur Liberalų sąjūdžio atstovai jau yra „puikiai užsirekomendavę“.

„Joniškis – Vitalijus Gailius, Rietavas – Antanas Černeckis, Tauragėje – Dovydas Kaminskas, Trakuose – Andrius Šatevičius, Pagėgių mūsų meras (Vaidas Bendaravičius – Delfi), Plungės meras Audrius Klišonis. Visi šie kandidatai, manau, turi gerus šansus būti antrame ture, galbūt vienas kitas iš jų galėtų net ir geresnį rezultatą parodyti“, – kalbėjo V. Čmilytės-Nielsen.

Jos minėti A. Černeckis, D. Kaminskas, A. Klišonis, preliminariais duomenimis, užtikrintai pirmauja savivaldybėse merų rinkimuose.

Pagėgiuose, suskaičiavus 2 apylinkių balsus iš 11, pirmauja Lietuvos regionų partijos atstovas Kęstas Komskis, V. Bendaravičius – antras.

Visą informaciją apie savivaldybių tarybų ir merų rinkimus galite rasti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją