„Praeituose rinkimuose buvo išrinkta mūsų 15 merų, tai mes tikrai norėtume, kad žmonės tą pasitikėjimą išreikštų ir išrinktų ne mažiau kaip 15 merų“, – ketvirtadienį žurnalistams po balsavimo išankstiniuose savivaldos rinkimuose sakė V. Blinkevičiūtė.

LSDP lyderė tikino mananti, kad dalis socialdemokratų merų, pavyzdžiui, Alytaus miesto, Marijampolės, Jonavos, Akmenės savivaldybėse, turėtų būti išrinktai ir dar vienai kadencijai.

„Mes tikimės, kad Alytaus miesto žmonės išreikš pasitikėjimą mūsų Nerijumi Cesiuliu. Buvau nuvažiavusi praeitą savaitę, bendravau su žmonėmis gatvėje, susitikimuose, turguje, prie parduotuvių, tai aiškiai matau, kad Nerijus turi palaikymą.

Stiprus mūsų meras yra Povilas Isoda Marijampolėje, taip pat manau, kad Mindaugas Sinkevičius Jonavoje laimės, Vitalijus Mitrofanovas – Akmenėje, Saulius Margis – Pakruojyje, Nijolė Dirginčienė – Birštone“, – dėstė V. Blinkevičiūtė.

Ji taip pat teigė besitikinti, kad prie LSDP prisijungęs Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas irgi bus vienas tų, kuris bus išrinktas vadovauti savivaldybei dar vienai kadencijai.

„Galvoju, kad bent kokie 5-6 socialdemokratai merai bus išrinkti iš pirmo turo“, – tikino V. Blinkevičiūtė.

Socdemų lyderė teigė mananti, kad Vilniaus miesto mero rinkimuose prireis antrojo turo, tačiau, kas jame iš kandidatų galėtų susitikti, ji nespėliojo.

ELTA primena, kad ketvirtadienis yra paskutinė išankstinio balsavimo savivaldybių tarybų ir merų rinkimų diena.

Ketvirtadienį taip pat tęsiasi balsavimas ligoninėse, socialinės globos ir rūpybos įstaigose, kariuomenės vienetuose, bausmių atlikimo vietose. Balsavimas šiuose specialiuosiuose punktuose organizuojamas tiems rinkėjams, kurie dėl pagrįstų priežasčių negali atvykti į rinkimų apylinkes.

Pagrindinę rinkimų dieną – kovo 5-ąją – rinkėjai savo pilietinę valią išreikšti kviečiami į savo rinkimų apylinkes, kurios darbą pradės 7 val. ryto ir balsavimą organizuos iki 20 val. vakaro.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)