M. Laurinavičius „Delfi TV“ laidoje sakė, sutinkantis, kad, jeigu yra kažkokių įtarimų dėl piktnaudžiavimo, juos reikia tirti, tačiau priminė, kad tuo jau domėjosi atsakingos institucijos.

„Ar mes pamiršome, kad juos tyrė ir ištyrė ne politikai, o Lietuvos valstybės institucijos? Tai STT ir Generalinė prokuratūra. Buvo tyrimas, kuris truko 10 mėnesių, nerasta nieko“, – kalbėjo apžvalgininkas.

„Yra viena medalio pusė, pateikta Pranešėjo lūpomis toje knygoje, kuri virto bestseliu. Tikrai nesu prieš knygą ir prieš žurnalistus. Tai yra versija, kuri nepasitvirtino, nes ją ištyrė valstybės institucijos. Vienoje pusėje stovi Pranešėjas, jo nuomonė, kitoje – Lietuvos valstybės institucijos. Tai yra ne vienas pareigūnas, ne [Darius] Jauniškis, kaip dabar visi kaltina. Poną Jauniškį tyrė Lietuvos valstybės institucijos. Tai ar mes tikime Lietuvos valstybės institucijomis ar vieno žmogaus, kuris niekaip negali nurimti, nuomone? Čia yra didysis klausimas. Valstybės institucijos ištyrė, davė visus atsakymus, tai kodėl dabar tas žmogus nerimsta? Atsakymą į tai aš duodu savo versijoje, kas čia vyksta“, – aiškino M. Laurinavičius.

Jis teigė, kad pagrindinė problema yra ta, jog Pranešėjas, M. Laurinavičiaus žodžiais, priklausė tam tikrai grupuotei VSD viduje, kuri esą bandė valdyti VSD: „[Jis] su savo šalininkais šiuo metu bando kerštauti už tai, kad jam nepavyko, griauti visą sistemą, kiekvienas toks skandalas silpnina VSD.“

Buvęs Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Vytautas Bakas sako, kad M. Laurinavičiaus išplatinta įvykių versija siekiama sukompromituoti Pranešėją.

„Aš tokių klanų nemačiau, bet jei jie yra, tai yra didžiulė [VSD] problema, nes jie atsakingi ir už savireguliaciją, už tai, kad tokių klanų nebūtų“, – sakė V. Bakas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)