„Apskritai, Laisvės partijai tai yra pirmieji savivaldos rinkimai ir mes norime ten, kur dalyvaujame, turėti frakcijas. Vilniuje, Elektrėnuose – ambicingiau, bet norime turėti frakcijas, opoziciją turėti. Na, Kaune irgi alternatyvą gana ryškią parodėme“, – ketvirtadienį Lukiškių aikštėje susirinkusiems žurnalistams sakė A. Armonaitė.

„Neslepiame, kad ir Vilniuje norime patekti į antrą turą ir laimėti, ir Elektrėnuose mūsų kandidatė Silva Lengvinienė per praėjusius rinkimus tik 14 balsų buvo pritrūkusi. Dabar bendruomenės labai aktyviai palaiko“, – teigė ji ir pridūrė, kad T. V. Raskevičiui patekti į antrąjį mero rinkimų turą yra „visiškai realu“.

Klausiama, už ką išankstiniuose Vilniaus savivaldos rinkimuose balsavo pati, A. Armonaitė tvirtino, kad „pasirinkimas buvop tikrai nesunkus“.

Remigijus Šimašius buvo puikus meras, tikiu, kad Tomas Vytautas gali būti dar geresni. Pasirinkimas buvo tikrai nesunkus. Lygiai taip pat kaip ir Laisvės partijos sąrašas, kupinas aktyvių, darbščių žmonių – tai gal buvo sunkiau išrinkti, ką reitinguoti“, – aiškino partijos lyderė.

„Man buvo labai ramu balsuoti“, – pridūrė ji.

ELTA primena, kad ketvirtadienis yra paskutinė išankstinio balsavimo savivaldybių tarybų ir merų rinkimų diena.

Ketvirtadienį taip pat tęsiasi balsavimas ligoninėse, socialinės globos ir rūpybos įstaigose, kariuomenės vienetuose, bausmių atlikimo vietose. Balsavimas šiuose specialiuosiuose punktuose organizuojamas tiems rinkėjams, kurie dėl pagrįstų priežasčių negali atvykti į rinkimų apylinkes.

Pagrindinę rinkimų dieną – kovo 5-ąją – rinkėjai savo pilietinę valią išreikšti kviečiami į savo rinkimų apylinkes, kurios darbą pradės 7 val. ryto ir balsavimą organizuos iki 20 val. vakaro.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)