Ketvirtadienį taip pat tęsis balsavimas ligoninėse, socialinės globos ir rūpybos įstaigose, kariuomenės vienetuose, bausmių atlikimo vietose. Balsavimas šiuose specialiuosiuose punktuose organizuojamas tiems rinkėjams, kurie dėl pagrįstų priežasčių negali atvykti į rinkimų apylinkes.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, pirmąją išankstinio balsavimo dieną iš viso balsavo 28,5 tūkstančio rinkėjų. Tai yra 1,2 procento nuo bendro visų Lietuvoje balsuojančių rinkėjų skaičiaus.

Pirmąją išankstinio balsavimo dieną aktyviausi buvo Neringos savivaldybės gyventojai. Jų balsavimo aktyvumas siekė 8,37 proc. Pasyviausi buvo Kauno rajono rinkėjai (0,46 proc.).

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) skelbia, kad savivaldos rinkimus stebi beveik 5,2 tūkst. stebėtojų. Jų kandidatūras galėjo teikti politinės organizacijos, išsikėlę kandidatai, nevyriausybinės ir tarptautinės organizacijos, kurių veikla yra susijusi su rinkimais bei žmogaus teisėmis.

Pagrindinės rinkimų stebėtojų funkcijos yra užtikrinti, kad balsavimo metu būtų laikomasi įstatymų reikalavimų, dalyvauti rinkimų dieną rinkimų komisijai skaičiuojant balsus ir nustatant rezultatus, fiksuoti galimus rinkimų pažeidimus ir pranešti apie juos,.

Pagrindinę rinkimų dieną – kovo 5-ąją – rinkėjai savo pilietinę valią išreikšti kviečiami į savo rinkimų apylinkes, kurios darbą pradės 7 val. ryto ir balsavimą organizuos iki 20 val. vakaro.