Ch. Grozevas pakankamai realia vadina neseniai paskelbtą informaciją, kad Rusijos agentai gali pradėti žudyti Europos šalyse.

Saugiau atstumu nuo Rusijos įsikūręs tyrėjas teigia, jog Kremlius tikrai pajėgus karą perkelti į Europą, pasiųsti profesionalių žudikų grupes, kad šios eliminuotų saugų prieglobstį radusius Vladimiro Putino kritikus – opozicijos atstovus ir žurnalistus.

2022 metų vasario 24 dieną Rusijai pradėjus karą Ukrainoje, „Bellingcat“ tyrėjų grupės vykdomasis direktorius Ch. Grozevas minėjo, jog informaciją apie planuojamą įsiveržimą jis su kolegomis žinojo, tačiau nesant tai patvirtinti galinčių faktų, šios žinios neskubėta viešinti. Apsiribota pranešimais tviteryje, kad neverta skeptiškai vertinti Vakarų šalių žvalgybų skelbiamos informacijos apie Rusijos grėsmę.

Duodamas interviu įkalinto Rusijos opozicijos atstovo A. Navalno komandos nariams, „Bellingcat“ tyrėjas atskleidė papildomų duomenų apie tai, kaip itin slapti Kremliaus planai tapo žinomi tiek nepriklausomiems tyrėjams, tiek ir Vakarų šalių specialiosioms tarnyboms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)