„Malonu matyti, kad sąjungininkų pastangos didinti paramą Ukrainai kariniais mokymais plečiasi, o mūsų kariuomenės instruktoriai apmoko ukrainiečius tiek nacionaliniu lygiu, Lietuvoje, tiek prisijungdami prie tokių tarptautinių iniciatyvų kaip misija „Interflex“. Mūsų kariai suteikia ukrainiečiams įgūdžius, kurie jiems yra būtini mūšio su brutaliais okupantais lauke. Mes privalome toliau remti Ukrainą visais įmanomais būdais. Rusija pralaimės“, – sako ministras Arvydas Anušauskas.

Pranešama, kad Lietuvos kariuomenės instruktoriai operacijoje „Interflex” dalyvauja nuo 2022 metų rudens. Šiuo metu Jungtinėje Karalystėje ukrainiečius apmoko antroji 18-os Lietuvos karių pamaina, į misiją išvykusi sausio 25 dieną. 2023 m. planuojama siųsti dar 7 instruktorių grupes.

„Ukrainos karių mokymai – mūsų stiprybė ir privilegija. Negalime konkuruoti turima įranga ar ginkluote, bet mūsų karių žinios ir patirtis yra tai, kas gyvybiškai svarbu kariaujantiems ukrainiečiams. „Interflex“ mokymo misija – tai dar viena galimybė papildyti savo patirtį: tiek treniruoti karius, tiek susipažinti su taktinėmis Ukrainos karių pamokomis mūšio lauke“, – mintimis dalinosi Lietuvos kariuomenės vadas gen. ltn. V. Rupšys.

5 savaičių bazinis kario kursas organizuojamas JK ginkluotųjų pajėgų mokymo infrastruktūroje. Kartu su Lietuvos instruktoriais Ukrainos karius apmoko JK, Australijos, Naujosios Zelandijos, Norvegijos, Švedijos, Danijos ir Suomijos kariai.

Per 2022 metus šioje operacijoje parengta iki 10 tūkst. Ukrainos gynėjų. Lietuvos instruktoriai 2023 metais operacijoje „Interflex“ bazinių karinių įgūdžių planuoja apmokyti apie 500 Ukrainos karių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją