„Manau, kad pagrindinis propagandinis užmanymas yra būtent, kad kiltų toks sulaikymo, baudos tarsi ažiotažas už gėles. Tarsi, tokia visa akcija taip ir sumanyta. Manau, kad reikia labai protingai į tai žiūrėti.

Visų pirma, žvelgti į taip kaip į savotišką informacijos surinkimo galimybę. Galimybę pamatyti, kokie yra tų Vladimiro Putino simpatikų laukai, kas tai yra per veikėjai“, – kalbėjo politologas N. Maliukevičius.

Jis kalbėjo, jog kai kurie proputiniški „Telegram“ kanalai Latvijoje įspėja nenešti tų gėlių.

„Nes taip, suprask, bus atsiskleista, paaiškės, kas čia yra tie rėmėjai V. Putino. Ir, suprask, praras tuos potencialius veikėjus, jei to prireiktų“, – teigė LNK pašnekovas.

Visgi, N. Maliukevičius teigė, jog nereikia pervertinti propagandinės pergalės.

„Tikriausia problema yra ta, kad socialiniai tinklai tik tą vaizdą labai padidina“, – kalbėjo politologas N. Maliukevičius.

VU TSPMI politologas, teigė, jog jeigu yra naudojama draudžiama okupacinė simbolika, nereaguoti institucijos negali.

„Į šitus dalykus reikia reaguoti. Reikia suprasti, kam yra skirtos šitos gėlės. O jos yra skirtos karo nusikaltimus vykdžiusios ir vykdančios kariuomenės, karo technikai, kariams ir panašiai. Tai yra savotiškas pagarbinimas tų karo nusikaltėlių. Visiškai į tai nereaguoti neįmanoma. Manau, kad tas paprasčiausios gėlės, jeigu yra jos yra demonstratyviai dedamos, reikia jas nuimti ir kažkur padėti.

O tie, kurie garbina karo nusikaltėlius, reikia tą informaciją rinkti ir žinoti“, – kalbėjo N. Maliukevičius.

Visą LNK pokalbį su politologu N. Maliukevičiumi žiūrėti čia: