Palangoje susirinkusiems žurnalistams užsiminus, kad knyga, kurioje narpliojama galimai neskaidri Valstybės saugumo departamento (VSD) veikla, yra itin skaitoma, prezidentas pasidžiaugė istorijos populiarumu.

„Sakote, skaitoma knyga? Puiku. Kai knygos skaitomos, mano kaip bibliofilo širdis džiaugiasi, bet iš tikrųjų man atrodo, kad tai yra ne visai tiriamoji žurnalistika. Man atrodo, kad tai yra užsakomoji žurnalistika“, – Palangoje žurnalistams teigė G. Nausėda.

Kritiškai prezidentas įvertino ir Seime verdančias diskusijas dėl galimo parlamentinio tyrimo šiuo klausimu.

„Nors ir penkis tyrimus, nors ir penkias komisijas. Kuomet nebuvo sudaryta komisija informacijos nutekinimui Bartoševičiaus skandalo metu, matyt, atsiras daugiau laiko Seime, galėtų tą laiką kažkam prasmingam išnaudoti. Man, tiesą sakant, tai nėra svarbu“, – kalbėjo G. Nausėda.

ELTA primena, kad žurnalistų D. Pancerovo ir B. Davidonytės knygoje „Pranešėjas ir Prezidentas“ atskleidžiamas VSD vykdytas galimai neteisėtas duomenų rinkimas apie privačius asmenis prezidento rinkimų kampanijos metu, taip pat nemažai dėmesio skiriama G. Nausėdos rinkiminei kampanijai bei prezidentavimo laikotarpiui.

Seimo NSGK narys Raimundas Lopata mano, kad pavasario sesijoje reikėtų sudaryti parlamentinio tyrimo komisija, kuri toliau aiškintųsi istorijos dėl VSD rinktų duomenų apie privačius asmenis detales.

VSD vadovybė griežtai atmeta viešai reiškiamus būgštavimus, esą žvalgyba rinko informaciją.

Praėjusią savaitę knygų mugėje apsilankęs šalies vadovas, paklaustas, ar spėjo susipažinti su naujai išleista knyga „Pranešėjas ir Prezidentas“, teigė „pasakų nebeskaitantis“.

„Aš pastaruosius 20 metų pasakų nebeskaitau. Kažkada savo dukrom skaitydavau, dabar nebeskaitau, todėl nelabai galiu pasakyti, kas ten yra parašyta. Bet kuriuo atveju vėlgi palieku tai skaitytojams. Tegul skaitytojai skaito, daro savo išvadas, o aš šioje vietoje galiu pasakyti tiek, kiek pasakiau“, – Knygų mugėje susirinkusiems žurnalistams teigė G. Nausėda.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją