Visgi, politikė neatmeta, kad rezultatai gali būti geresni ir jos vadovaujamai partijai pavyks laimėti daugiau tiek merų, tiek savivaldybių tarybų narių mandatų.

„Turime ne vieną merą, kurie labai gerai yra užsitikrinę savo bendruomenių gyventojų pasitikėjimą – tai, žinoma, yra Joniškis, Tauragė, Trakai, Plungė, Rietavas, Pagėgiai. Manau, kad šie merai ir turi puikius šansus (laimėti – ELTA). Bet taip pat turime ir jaunų kandidatų, naujų kandidatų kituose miestuose ir miesteliuose, tai aš pakankamai optimistiškai žvelgiu į šiuos rinkimus“, – antradienį Lukiškių aikštėje žurnalistams sakė parlamento vadovė.

„Realistiškas scenarijus būtų išlaikyti turimus merus, bet visiškai neatmetu, kad bus ir optimistiškesnis – t. y., kad padidinsime merų skaičių ir padidinsime tarybų narių skaičių“, – vylėsi V. Čmilytė-Nielsen.

Klausiama, ar Seimą ir valdančiąją koaliciją sudrebinęs skandalas dėl buvusio parlamentaro Kristijono Bartoševičiaus gali paveikti savivaldos rinkimų rezultatus, Liberalų lyderė nesiėmė prognozuoti.

„Viskas gali turėti įtakos. Matysime jau neužilgo, dabar nesiimčiau spėlioti“, – žurnalistams sakė ji.

Antradienį 7 val. ryto prasidėjo išankstinis balsavimas savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose.

Rinkėjai, kurie dėl įvairių priežasčių negalės kovo 5 d. atvykti į savo rinkimų apylinkes, ne tik antradienį, bet ir kovo 1, kovo 2 dienomis nuo 7 valandos ryto iki 20 valandos vakaro galės balsuoti iš anksto. Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) primena, kad balsuoti iš anksto rinkėjai gali bet kurioje šalies savivaldybėje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją