Kaip rodo „Lietuvos ryto“ užsakymu atlikta „Vilmorus“ apklausa, vasarį prezidentą palankiai vertino 57,4 proc. apklaustųjų (gruodį – 61,3 proc.). A. Anušauską palankiai vertina 43,6 proc., o V. Blinkevičiūtę – 41,5 proc. apklausose dalyvavusiųjų.

Sociologas V.Gaidys „Lietuvos rytui“ pastebėjo, kad vasarį iš 27 reitinguojamų politikų, tik trys Lietuvos gyventojų buvo įvertinti teigiamai. „Tik trys turi pliuso ženklą, visi kiti vertinami labiau neigiamai negu teigiamai. Neatsimenu, kada taip buvę. Tai nėra labai gerai“, – įvertino sociologas.

Lyginant su gruodžio mėnesio apklausa, ženkliai krito Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen vertinimas. Gruodį liberalę palankiai vertino 32,8 procento, o vasario mėnesį – 23,5 proc. apklaustųjų.

Sumažėjo palankumas ir demokratų lyderiui Sauliui Skverneliui – nuo gruodžio jo populiarumas sumenko 7,6 procentais. Vasarį ekspremjerą palankiai vertino 29,3 proc., kai gruodį šis skaičius siekė 36,9 proc.

Nors konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis bei premjerė Ingrida Šimonytė pastarąjį mėnesį buvo kviečiami pasiaiškinti dėl Kristijono Bartoševičiaus situacijos, jų vertinimas praktiškai nekito. Vasarį palankiai I. Šimonytę vertino 27,1 proc. (gruodį – 25,3 proc.) apklaustųjų, o G. Landsbergį teigiamai vertina 17,6 proc. (gruodį – 17,8 proc.) respondentų.

Gyventojų apklausą „Lietuvos ryto“ užsakymu atliko visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras „Vilmorus“. Apklausa atlikta vasario 9–18 dienomis, apklausta 1000 pilnamečių Lietuvos gyventojų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)