Vasarį už LSDP balsuotų 15,2 proc. apklaustųjų, kai gruodį tokių buvo 14,5 procento.

Tuo tarpu už buvusio premjero Sauliaus Skvernelio vadovaujamą partiją vasarį savo balsą būtų atidavę 10,1 proc. apklaustųjų (8,9 proc. gruodį), o už konservatorius – 10 proc. (9,7 proc. gruodį).

Ketvirtoje reitingų lentelės pozicijoje – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS), surinkusi 9,3 proc. apklaustųjų balsų (gruodį – 7,4 proc.).

Vasarį Liberalų sąjūdį palaikė 3,3 proc. apklaustųjų, nors gruodį už partiją butų balsavę 5,4 procento. Laisvės partiją teigė palaikantys 3,2 proc. apklaustųjų, gruodį tokių buvo 2,1 procento.

„Esmingai, sensacingai pasikeitė Liberalų sąjūdžio vertinimas – nuo balsuojančių buvo keturių procentų kritimas. Kritimas yra labai stiprus ir labai koreliuoja su V.Čmilytės-Nielsen reitingo kritimu nuo 33 iki 23 procentų. Neigiamų vertinimų skaičius išaugo nuo 38 iki 51 proc., tai akivaizdžiai susieta su pedofilijos skandalu. Nors jame buvo įsukta žymiai daugiau politikų, ir Tėvynės sąjunga, bet V.Čmilytė-Nielsen krito, o per ją – ir partija“, – komentuodamas „Lietuvos rytui“, įvertino V.Gaidys.

Šeštoje reitingų lentelės vietoje – Darbo partija, surinkusi 3,2 proc. apklaustųjų balsų. Gruodį už šią partiją teigė balsuosiantys 3,5 proc. apklausose dalyvavysiųjų.

Apklausos duomenimis, kad neitų balsuoti teigusių buvo 12,3 proc. (gruodį – 13,6 proc.), o nežinotų, kam atiduoti savo balsą – 25,6 proc. apklaustųjų (gruodį – 28,5 proc.).

Gyventojų apklausą „Lietuvos ryto“ užsakymu atliko Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras „Vilmorus“. Apklausa atlikta vasario 9–18 dienomis, apklausta 1000 pilnamečių Lietuvos gyventojų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)