„Ministerija vakar, vasario 23 d., jau skelbė, jog biometano dujų gamybos ir valymo įrenginių įrengimo finansavimui iš Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės skirta 14,35 mln. eurų finansavimas“, – nurodoma ministerijos išplatintame pranešime.

Ministerijos atstovai taip pat pažymi, kad kvietimas teikti paraiškas buvo skelbtas 2022 m. liepos 29 d. Iš viso tam buvo numatyta skirti 22,2 mln. eurų. Paraiškų atranką ir vertinimą skelbė bei vykdė Centrinė projektų valdymo agentūra (CPVA).

„Iš viso buvo gautos 8 paraiškos, iš kurių 2 neatitiko reikalavimų, 1 paraiška buvo atsiimta. Likusiems penkiems teigiamai įvertintiems projektams skirtas 14,35 mln. eurų finansavimas, už kuriuos planuojama pastatyti 5 biometano gamybos įrenginius, kurių suminiai pajėgumai sudarys apie 27 MW. Išvalytas biometanas bus pateikiamas į esamą gamtinių dujų tinklą“, – pažymima pranešime.

ELTA primena, kad penktadienį savo socialiniame tinkle „Facebook“ S. Skvernelis pareiškė, neva nepalaikymas atsirado būtent dėl gautos paramos.

„Tik pradėjus organizuoti neeilinę sesiją, sulaukėme labai rimtų signalų, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų Seimo frakcijos atstovų nuomonės pokytį sesijos sušaukimo klausimu paveikė būtent pokalbiai susiję su biometano verslu ir galimu Vyriausybės palankumu partijos bei koncerno savininku susijusiems verslams“, – penktadienį savo „Facebook“ paskyroje rašė opozicijos atstovas.

„Tuomet visu pajėgumu buvo pajungta Karbauskio kariauna – nuo internetinių botų iki Gaižausko, kad tik apdrabstytų purvais. Šiomis dienomis naujai paaiškėję faktai rodo, kad Ramūnas eilinį kartą parsidavė ir net nebūdamas Seime, sugebėjo parduoti ir savo frakciją“, – konstatavo parlamentaras.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) vadovas Ramūnas Karbauskis buvusio bendražygio, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininko Sauliaus Skvernelio mestus kaltinimus dėl pasikeitusios „valstiečių“ frakcijos pozicijos neeilinės Seimo sesijos šaukimo klausimu laiko taip pat atmeta.