„Galiu tik patvirtinti patį faktą, kad buvo kreiptasi į medikus, tačiau daugiau duomenų neturiu ir negaliu pakomentuoti“, – teigiama Kauno miesto mero Visvaldo Matijošaičio atstovo spaudai Tomo Jarusevičiaus atsakyme Delfi.

Savivaldybės atstovas tepasakė, kad į medikus kreiptasi savaitės pradžioje.

Š. Matijošaitis kandidatuoja į miesto tarybą 10 numeriu visuomeninio komiteto „Vieningas Kaunas“ sąraše.

Š. Matijošaitis vadovauja „Vičiūnų grupei“, kuri sulaukia daug kritikos, nes nesuskubo stabdyti veiklos Rusijoje Maskvai pradėjus invaziją į Ukrainą.

Jau anksčiau Kauno miesto meras bei Š. Matijošaitis tikino, kad prognozuoti, kiek užtruks verslų Rusijoje pardavimas, yra sudėtinga.

Taip pat lapkričio mėnesį LRT Tyrimų skyriaus surinkti duomenys rodė, kad naudodamasis neskaidria schema Kauno mero V. Matijošaičio sūnus, miesto tarybos narys Š. Matijošaitis už mažesnę nei rinkos kainą įgijo žemės pačiose patraukliausiose miesto vietose.

Jų vertė siekia mažiausiai 2,5 mln. eurų. Šioje schemoje dalyvavo ne tik meras ir jo sūnus, šeimos verslų advokatė, bet ir savivaldybės darbuotojai. Aiškėja, kad įgytų sklypų aplinka ir reikalinga infrastruktūra taip pat tvarkoma už miesto pinigus.

Taip pat V. Matijošaitis susilaukė klausimų dėl dvaro Kačiūniškėse.

Kultūros paveldo departamentas (KPD) pastarąjį ir jo sūnaus Šarūno vadovaujamą įmonę „Kauno saulėtekis“ bei jos statybų vadovą padavė į teismą dėl to, kad, Delfi duomenimis, Kauno miesto meras be jokių leidimų ir projektų pertvarkytame Kačiūniškės dvare nugriovė buvusius tvartą ir svirną, kurie buvo įtraukti valstybės saugomų vertybių sąrašą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)