Seimas karo metines pažymės specialiomis diskusijomis ir renginiais

Rusijos karinės invazijos į Ukrainą metines Seimas pažymės specialia konferencija „Metai karo Ukrainoje“. Diskusijoje dalyvausiantys politikai, diplomatai, politologai, nevyriausybinių organizacijų atstovai ir ekspertai diskutuos apie saugumo situaciją regione, Rusijos karinį potencialą, Ukrainos pergalės scenarijus bei tai, kaip pasikeitė Vakarų požiūris į Kremliaus grėsmę.

Be to, parlamento Vitražo galerijoje įvyks Seimo kanceliarijos forografės Olgos Posaškovos ir spaudos forografo Martyno Ambrazo parodos „4.5.0. – все спокійно“ atidarymas. Parodos lankytojai galės išvysti fotografijas, užfiksuotas karo nuniokotoje Ukrainoje.

Popietę Seime rengiamas filmo „Slovo House. Unfinished Novel“ aptarimas ir peržiūra. Be kitų dalyvių aptarime taip pat dalyvaus filmo kūrėjų komanda: prodiuseriai Olehas Ščerbyna, Pylypas Ilenka, Rostyslavas Martyniukas, aktorė Maryna Koškina.

Kaune – tarptautinis forumas, kuriame kalbės ir V. Zelenskis

Penktadienį Kaune, Vytauto Didžiojo universitete (VDU) rengiamame tarptautiniame forume „Prezidento Volodymyro Zelenskio taikos formulė: bendri Ukrainos ir Lietuvos veiksmai siekiant ilgalaikės taikos“, į susirinkusiuosius nuotoliniu būdu kreipsis ir pats Ukrainos lyderis.

Konferencijoje mintimis dalinsis ir prezidentas Gitanas Nausėda. Savo kalboje prezidentas apžvelgs Lietuvos indėlį įgyvendinant prezidento V. Zelenskio taikos formulę vardan saugios Europos ir ilgalaikės taikos.

Be to, forume dalyvaujantys politikai ir teisininkai spręs ir Ukrainos energetikos sektoriaus iššūkius bei aptars, kaip būtų galima užtikrinti Maskvos atsakomybę už Ukrainoje vykdomus karo ir žmogaus teisių nusikaltimus.

Vyks palaikymo akcijos, koncertai

Minint karo metines, sostinėje, Katedros aikštės prieigose, bus eksponuojamas į Lietuvą atvežtas Ukrainos kariuomenės sunaikintas rusų tankas T-72B. Trofėjinis tankas bus eksponuojamas automobilių stovėjimo aikštelėje šalia Katedros aikštės Vilniuje iki kovo 16 dienos.

Penktadienio popietę Katedros aikštėje rengiamas „Pirmadienio mitingas“, kuriame ketina dalyvauti NATO šalių ambasadoriai, visuomenininkai, laukiama valstybės vadovų.

Aikštėje vyks NATO valstybių ambasadorių flashmob „Slava Ukraini“.

Iš karto po to nuo Katedros aikštės vyks Ukrainos palaikymo eisena į Nepriklausomybės aikštę šalia Seimo, kur rengiama solidarumo su Ukraina akcija-koncertas „Laisvė šviečia: RADAROM!“.
Tuo metu kauniečiai kviečiami susirinkti į Vienybės aikštę, greta Vytauto Didžiojo Karo Muziejaus. Akcijos iniciatoriai ragina gyventojus burtis ir savo miestų aikštėse bei išreikšti paramą ukrainiečiams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją