„Prezidentas Bidenas užsiminė, kad jis kvietė prezidentą Zelenskį atvykti, tą patį pakartojo ir NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas. Taigi mūsų draugas, prezidentas Zelenskis iš tikrųjų yra laukiamas Vilniuje ir manau labai rimtai svarstys šią galimybę“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ teigė G. Nausėda.

Prezidentas akcentavo, kad V. Zelenskis yra laukiamas Vilniuje nepriklausomai nuo to, ar Ukraina yra NATO narė, nes tai yra šalis tiesiogiai įtraukta į karinį konfliktą, NATO kare Kyjivą besąlygiškai remia, o didelę dalį Vilniaus susitikimo darbotvarkėje sudarys Ukrainos klausimai.

„Prezidentas Zelenskis be jokios abejonės yra laukiamas Vilniuje, visiškai nepriklausomai nuo to Ukraina yra ar nėra NATO narė, nes tai yra šalis tiesiogiai įtraukta į karinį konfliktą ir šiame kare mes, NATO, besąlygiškai remiame Ukrainą. Todėl Ukrainos klausimai sudarys labai rimtą ir didelę dalį mūsų dienotvarkės Vilniuje, todėl būtų tikslingiausia, jeigu Ukrainos prezidentą galėtume pamatyti gyvai, o ne nuotoliniu būdu“, – sakė šalies vadovas.

„Vienas toks gyvas susitikimas nusveria dešimtį nuotolinių susitikimų, nes turime galimybes diskutuoti ir keistis nuomonėmis kur kas efektyviau ir atviriau“, – pridūrė jis.

Galiausiai G. Nausėda pažymėjo, kad jau galima įvardinti, jog Ukraina yra gavusi oficialų pakvietimą į Vilniuje vyksiantį viršūnių susitikimą, belieka Kyjivui nuspręsti, ar priima kvietimą.

„Jis (oficialus kvietimas – ELTA) galima sakyti yra ir dabar Ukrainos pusė turės atsakyti, ar ji priima šį kvietimą ar ne“, – tikino prezidentas.

ELTA primena, kad NATO viršūnių susitikimas Vilniuje bus rengiamas šių metų liepos 11-12 dienomis.

Ukrainos prezidentas V. Zelenskis nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios praėjusių metų vasario 24 dieną buvo išvykęs į JAV, Didžiąją Britaniją, Prancūziją ir Belgiją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją