E. Garackevičiui įkliuvus teisėsaugai su narkotinėmis medžiagomis, Darbo partija suskubo pašalinti politiką iš partijos ir „darbiečių“ kandidatų į Druskininkų savivaldybės tarybą sąrašo. Jame jis užėmė pirmą poziciją.

Darbo partija dėl politiko šalinimo iš rinkimų sąrašo kreipėsi į VRK, tačiau komisija E. Garackevičiaus iš sąrašo nepašalino, argumentuodama, kad numatyti terminai prašymų pašalinti iš rinkiminių sąrašų pateikimui yra pasibaigę. Darbo partija šį VRK sprendimą apskundė LVAT.

Teismą taip pat pasiekė ir paties E. Garackevičiaus kreipimasis, kuriuo jis prašo palikti jį „darbiečių“ kandidatų savivaldos rinkimuose sąraše. Byloje politikas – trečiasis suinteresuotas asmuo.

ELTA primena, kad sausio pabaigoje teisėsaugai įkliuvo į Druskininkų savivaldybės tarybą kandidatuojantis tuometinis Darbo partijos narys E. Garackevičius. Jis buvo sulaikytas su dideliu kiekiu narkotinių medžiagų – pareigūnai kandidato automobilyje rado daugiau nei pusė kilogramo hašišo.

Politikas buvo suimtas, „darbiečiai“ jį pašalino iš partijos. Vėliau, vasarį, Kauno apygardos prokuratūra nutarė paleisti į laisvę E. Garackevičių už 20 tūkst. eurų užstatą, taip pat numatant rašytinį pasižadėjimą neišvykti, periodinę registraciją policijos įstaigoje.