„Noriu atitaisyti savo skubotai rengto kalbėjimo klaidą. Iš signatarų balkono pakviečiau ir G. Žiemelį atsisakyti pelnų Rusijoje ir paremti Ukrainą, o tai buvo pastaba pro šalį.

Vidmantas, bendražygis iš AT laikų, užtikrino, kad jo sūnus nuo karo pradžios nebeturįs verslų Rusijoje, daug ko netekęs ir daug padėjęs ukrainiečiams. Klaida yra klaida, stoka informacijos. Mea culpa“, – feisbuke rašė V. Landsbergis.

Delfi primena, kad praėjusį ketvirtadienį profesorius V. Landsbergis tiesiogiai kreipėsi į Kauno merą Visvaldą Matijošaitį ir verslininką Gediminą Žemelį.

Pasak jo, šie „nepervedė nei milijonuko iš savo rusiškų pelnų“ į Ukrainos paramos fondus. Tačiau, pažymėjo V. Landsbergis, imtis ryžtingų veiksmų dar nevėlu.

„Sudalyvavo kai kurios kompanijos, verslininkai, bet nei Matijošaitis, nei Žemelis nepervedė nei milijonuko iš savo rusiškų pelnų – iškart prigestų nemalonios kalbos. Taip, jei tai taptų žinoma, sutriktų lietuviškas verslas Rusijoje, bet nejau tai svarbiau nei tūkstančių benamių žūtis dėl neuždengto Ukrainos dangaus?

Tačiau ir tai padaryti dar nevėlu, gerbiamas mere, gerbiamas Vidmanto sūnau. Tik nereiktų radiologinėmis atliekomis nuodyti nei rusų, nei ukrainiečių, nei lietuvių, kurie vis laukia, kol driokstels Astravo bomba“, – tada sakė sakė profesorius V. Landsbergis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)