„Mes dabar dalyvaujame rinkimuose, tai visos jėgos nukreiptos ten. Važinėjame per Lietuvą ir dirbame tą darbą, kurį tikrai turime padaryti. O Seimo sesija prasidės kovo 10 dieną – po rinkimų. Tai po rinkimų ir pagalvosime“, – Eltai Lietuvos regionų partijos pirmininkas Jonas Pinskus.

Politikas tikina, kad į rinkimus yra susikoncentravę ir kiti Mišrios Seimo narių grupės atstovai.

„Turbūt ir rinkimų rezultatai daug reikš, ir aistros aprims, ir ta konkurencinė kova gal kažkokia visai kitokia pasidarys. O dabar yra rinkimai. Ir kadangi mūsų frakcija susidarė, kur trys ar keturi partijų pirmininkai buvo, tai, aišku, kiekvienas dabar dalyvauja rinkimuose, kiekvienas nori būti identifikuotas kaip atskiras vienetas, kaip atskira partija, tai čia turbūt to dalyko eskaluoti nėra ko. Dalyvaujame rinkimuose“, – akcentavo J. Pinskus.

Savo ruožtu Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos narė parlamentarė Rita Tamašunienė taip pat tikina, kad tiek ji, tiek jos bendrapartietis Česlav Olševski apie tolesnį darbą Seimo frakcijose pradės svarstyti jau po savivaldos rinkimų.

Rita Tamašunienė

„Vyksta rinkimai, nežinau kaip kiti kolegos, negaliu atsakyti, bet už save su Česlav Olševski galiu pasakyti, kad nieko neplanuojame, lauksime pavasario sesijos ir priimsime sprendimus. O dabar automatiškai priklausome Mišriai Seimo narių grupei“, – sakė ji.

Politikė tikina nuolatos sulaukianti pasiūlymų jungtis prie opozicinių Seimo frakcijų, tačiau, anot jos, šiuo metu konkretesnės diskusijos apie galimą prisijungimą nevyksta.

„Šiuo metu mes nei tų pasiūlymų svarstome, nei intensyviai tie pasiūlymai kokie nors vyksta, atvirai pasakius, nes visi užsiėmę rinkiminiais, organizaciniais darbais. Tai viską paliksime pavasario sesijai. Ir tada tikriausiai keisis ir kitų frakcijų sudėtis, nes žinome, kad daug Seimo narių dalyvauja rinkimuose“, – pabrėžė R. Tamašunienė.

Vasario mėnesį pasitraukus keturiems parlamentarams Seime, subyrėjo Lietuvos regionų frakcija. Apie tai ketvirtadienį neeilinio Seimo posėdžio metu pranešė Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen. Pasak jos, Lietuvos regionų frakciją nusprendė palikti Rita Tamašunienė, Česlav Olševski, Jonas Pinskus ir Andrius Palionis.

Kaip numato Seimo statutas, frakciją gali įkurti ne mažiau nei 7 parlamentarai. Be jau išvardintų keturių politikų Lietuvos regionų frakcijoje dirbo Beata Pietkiewicz, Petras Gražulis, Remigijus Žemaitaitis ir Agnė Širinskienė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)