Nepriklausomybės akto signataras, viena svarbiausių Lietuvos istorijos figūrų dr. Jonas Basanavičius į vilniečius ir miesto svečius kreipėsi poeto, dramaturgo Mindaugo Nastaravičiaus tekstu, o J. Basanavičiaus žodžius lietuvių ir anglų kalbomis įgarsino aktorius Dainius Svobonas ir žurnalistas Rytis Zemkauskas.

Skulptūros atidarymo renginyje dalyvavęs Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius pabrėžė, jog tik nuo mūsų pačių priklauso, ar Vasario 16–oji bus švenčiama po šimto ir daugiau metų, ar bus susirenkama pasiklausyti, ką Jonas Basanavičius kalba miestiečiams.

„Kiekvienąkart, kai praeidamas pro Jono Basanavičiaus skulptūrą matau verdantį gyvenimą ten, kur prieš kelerius metus buvo automobilių stovėjimo aikštelė, galvoju, kad mūsų patriarchas gerai jaustųsi šių dienų Vilniuje – ir prisėdęs lauko kavinėje, ir šnekučiuodamasis su žmonėmis, kurie, beje, prie jo paminklo ateina ne tik Vasario 16–ąją. Ir netgi linkiu visiems, kurie ateis pasiklausyti Jono Basanavičiaus priesakų Lietuvai, pagalvoti ir apie tai, ką patys norėtume papasakoti jam ir kitiems Vasario 16-osios signatarams – juk tikrai turime ką“, – sakė R. Šimašius.

Pranešama, kad Jonas Basanavičius jį pakalbinti sustojusiems žmonėms primins, kaip svarbu pakelti galvas aukštyn: pažvelgti į Vilniaus bokštus ir pavasarėjantį dangų, didžiuotis tuo, kas esame, ir drąsiai žvelgti į ateitį.