„Man, asmeniškai, žmogui, gimusiam 1974 metais, Kovo 11-oji yra tai, kur galėjau būti, ką pačiupinėti, kur aš galėjau kvėpuoti, bėgioti ir matyti. Vasario 16-oji yra dalykas, kuris buvo ilgai nuo manęs paslėptas – kažkoks toks akmuo, ant kurio stovi tavo namai, tavo valstybė. Kai tau tuos namus sugrąžino ir tu tą akmenį pamatei, supranti, kad tai ir yra kažkas, iš ko mes tą savo stiprybę semiame“, – Daukanto aikštėje susirinkusiems žurnalistams sakė premjerė.

Ministrės pirmininkės teigimu, 1918-ųjų Vasario 16-oji tapo įkvėpimu visoms Lietuvos kartoms – nuo pokario partizanų, iki Kovo 11-osios signatarų ir šiandienos lietuvių.

„Iš to stiprybės sėmėsi Minaičių partizanai, 1949 metais, okupacijos metais patvirtinę, kad Lietuva yra nepriklausoma demokratinė valstybė“, – teigė I. Šimonytė.

„Mes esame Lietuva – nepriklausoma demokratinė valstybė ir už tai didžiąja dalimi esame dėkingi žmonėms, kurie buvo Vasario 16-ąją 1918-aisiais, Vasario 16-ąją 1949-aisiais ir, žinoma, 1990-ųjų Kovo 11-ąją“, – kalbėjo premjerė.

Ketvirtadienį šalyje minimos 105-osios Lietuvos valstybės atkūrimo dienos metinės. 20-ies signatarų Lietuvos Taryba 1918 m. vasario 16 d. pasirašė nutarimą, kuriuo paskelbė atkuriantys nepriklausomą Lietuvos valstybę.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją