„Per praėjusius metus įsitikinome, kokia trapi yra taikaus sugyvenimo mūsų regione viltis, ir kiek daug nelaimių gali atnešti laiku nepažabotos imperinės ambicijos. Niekšingai užpultos Ukrainos gynėjai šiandien tęsia kovą ne tik už savo Tėvynės, bet ir už visos Europos likimą. Už mūsų visų teisę gyventi taikoje ir ramybėje“, – ketvirtadienį Daukanto aikštėje vykusios Baltijos valstybių vėliavų pakėlimo ceremonijos metu sakė G. Nausėda.

„Tikiu, kad ukrainiečiai nugalės, ir prie to bus prisidėjusi solidi Lietuvos žmonių parama bei visokeriopas palaikymas. Ne mažiau svarbu, kad ir mes patys, pasimokę iš skaudžių patirčių, nuo šiol visuomet skirtume pakankamai dėmesio savo valstybės saugumui“, – vylėsi prezidentas.

G. Nausėda akcentavo, kad prieš 105 metus Lietuvos tarybai nusprendus atkurti nepriklausomą valstybę, „metant iššūkį didžiosioms to meto galybėms, garsiai ataidi šiandienos iššūkių akivaizdoje“.

„Mums visiems jėgų teikia žinojimas, kad valstybė, kuri buvo sunaikinta ir kurią siekta ištrinti ne tik iš žemėlapių, bet ir iš žmonių atminties, sugebėjo atgimti ir pakilti iš pasaulinio karo griuvėsių“, – teigė prezidentas.

Vasario 16-osios žygis, prasidėjęs prieš 105 metus, tęsiasi ir šiandien. Kovo 11-osios Lietuva tvirtai stovi ant pamatų, kurie buvo sudėti Jono Basanavičiaus ir kitų amžininkų, o vėliau apginti narsių savanorių. Ir pirmiausia nuo mūsų sumanumo bei ryžto priklauso, ar sugebėsime deramai puoselėti nepriklausomos Lietuvos valstybingumo rūmą“, – sakė G. Nausėda.

„Didžiausia protėvių dovana mums – teisė ir pareiga kurti tokią Lietuvą, kokios norime mes patys, o ne kažkas už mūsų šalies sienų. Esu tikras, kad šią šventą teisę mes garbingai perduosime savo vaikams ir vaikaičiams“, – vylėsi šalies vadovas.

Ketvirtadienį šalyje minimos 105-osios Lietuvos valstybės atkūrimo dienos metinės. 20-ies signatarų Lietuvos Taryba 1918 m. vasario 16 d. pasirašė nutarimą, kuriuo paskelbė atkuriantys nepriklausomą Lietuvos valstybę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją