„Nežinau, kokias linijas jis peržengė, bet tikrai ne mūsų. Nes jis labai aiškiai pasakė, kad Rusija yra agresorius ir laiko Rusijos valdžią teroristine. Tai čia jokios linijos neperžengtos. Vienintelis dalykas dėl ko čia galėtų kilti diskusija, tai diskusija galėtų kilti dėl to, ar buvo provokuojama, ar nebuvo provokouojama. Bet čia jau yra vertinimo klausimai, kuriais mes neužsiimsime“, – Eltai teigė R. Karbauskis.

Pasak politiko, raudonosios linijos būtų peržengtos tuo atveju, jeigu būtų suabejota Krymo ar kitų Ukrainos teritorijų okupacija.

„Jeigu būtų suabejota tuo, ar Krymas ir kitos Ukrainos dalys yra okupuotos, jeigu būtų suabejota tuo, kas yra Rusija ir visa kita, tai galima būtų šnekėti. Bet tame LRT straipsnyje net užuominos nėra apie kažkokias abejones. Tiesiog yra disputas, kuris, matyt, yra Europos Parlamente ir europarlamentaras tiesiog tą disputą paminėjo, kad yra nuomonės. Bet čia ne vertinimo klausimai. Vertinimo klausimais abejonių nėra“, – patikino jis.

Pats R. Karbauskis tikina turintis kitokią poziciją Rusijos karo Ukrainoje klausimu nei S. Jakeliūnas.

„Aš truputį kitos nuomonės, aišku, S. Jakeliūnas. Aš manau, kad karas prasidėjo dar 2014 metais ir tada Rusija neieškojo jokių priežasčių ir dabar tai yra tęsinys to karo, tik jis perėjo į kitą fazę. Tačiau bet kokiu atveju politikai turi teisę ir pareigą sakyti nuomonę, ginčytis ir t.t.“, – teigė „valstiečių“ lyderis.

ELTA primena, kad Vilniaus mero posto siekiantis europarlamentaras S. Jakeliūnas portalui LRT duotame interviu teigė, jog nors Rusijos pradėtas karas Ukrainoje ir yra neteisėtas, tačiau, pasak jo, buvo išprovokuotas.

„Aš šitą karą vadinu taip – neteisėta agresyvi intervencija, karas Ukrainoje yra neteisėtas, bet iš dalies išprovokuotas. Rusija buvo išprovokuota. (...) 2008 metais Putinas pasakęs Bušui, tuometiniam prezidentui, kad, „jei Ukraina toliau bus aktyviai kviečiama į NATO, galų gale judės link NATO, mes perimsime Krymą“. 2008 metai. Tas ir įvyko praėjus šešeriems metams“, – portalui LRT duotame interviu teigė S. Jakeliūnas.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)