Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyresnysis specialistas Tomas Bražėnas Eltai trečiadienį sakė, kad sostinės pareigūnai prieš ketvirtadienį vyksiančius vasario 16-sios renginius mieste kalbėjosi su anksčiau įvairias protesto akcijas rengusiais asmenimis.

Anot jo, panašu, kad šiemet Lietuvos valstybės atkūrimo dienos renginiai bus ramesni.

„Komisariato Viešosios tvarkos valdybos pareigūnai informavo, kad pajėgos yra skirtos, tačiau buvo stebimos viešosios erdvės, bendraujama su anksčiau pasižymėjusiais asmenimis, tai yra su tais, kurie anksčiau rengdavo mitingus, protestus valstybinių švenčių dienomis. Šie sakė, kad šiemet nieko neplanuoja, jokių iš savivaldybės raštų apie prašymus leisti kažkokius renginius rengti nebuvo gauta“, – teigė T. Bražėnas.

„Pareigūnai tikisi, kad šiemet Vasario 16-ąją bus ramiau negu buvo anksčiau, bet dalis papildomų pajėgų renginių metų užtikrinti viešąją tvarką yra skiriama“, – pridūrė sostinės policijos atstovas.

Pasak T. Bražėno, policija neturi indikacijų apie galimus neramumus Vasario 16-ąją Vilniuje.

ELTA primena, kad pernai Vilniaus savivaldybė nesuteikė leidimo Katedros, Rotušės aikštėse Vasario 16 d. „Lietuvos šeimų sąjūdžiui“ organizuoti mitingus. Savivaldybė prašymus atmetė, argumentuodama tuo, kad minėtos vietos įtrauktos į valstybės ir savivaldybės institucijų organizuojamus renginius, tačiau organizacijos atstvoai ragino savo sekėjus dalyvauti Vasario 16-osios renginiuose. Dalis jų pasirodė prie Vilniaus Signatarų namų, kur švilpimu ir šūksniai „Gėda“ pasitiko tradiciškai kalbą sakiusį Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininką Vytautą Landsbergį.

Tąkart policija prie Signatarų namų pasitelkė papildomas pareigūnų pajėgas, Pilies gatvėje pastatė specialius atitvarus, kuriais reguliavo žmonių srautus.

Praėjusių metų sausio 13-ąją „Lietuvos šeimų sąjūdžio“ aktyvistai surengė protestą prieš Vyriausybės taikytą COVID-19 pandemijos valdymo politiką, kurio metu švilpimu ir šūksniais sudrumstė prie Seimo, Nepriklausomybės aikštėje, vykusį oficialų Laisvės gynėjų dienos minėjimą.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)